
Πτωτικές πιέσεις στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και της Ευρώπης
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 13.895,63 μονάδες, με πτώση 0,12%. Αντίστοιχα, ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίες, Nasdaq, διολίσθησε στις 2701,50 μονάδες, χάνοντας 0,30%. Πτωτικές πιέσεις δέχθηκαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.
37
Πτώση σημείωσαν οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την τελευταία ημέρα του τρίτου τριμήνου, καθώς η Γουόλ Στριτ αντέδρασε επιφυλακτικά εξαιτίας των εκτιμήσεων για πιέσεις στα κέρδη το προσεχές διάστημα και τις πληροφορίες ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σύντομα νέα μείωση των επιτοκίων από τη Fed.
Οι τιμές των μετοχών επηρεάστηκαν επίσης από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και την εξασθένιση του δολαρίου και τις ανησυχίες για τις μεγάλες αγορές όπως οι εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες υγείας, που το τελευταίο διάστημα συνέβαλαν στα κέρδη της χρηματιστηριακής αγοράς.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 13.895,63 μονάδες, με πτώση 0,12%. Αντίστοιχα, ο δείκτης των εταιρειών υψηλής τεχνολογίες, Nasdaq, διολίσθησε στις 2701,50 μονάδες, χάνοντας 0,30%.
Πτωτικές πιέσεις δέχθηκαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κυρίως εξαιτίας της πτώσης των μετοχών του τραπεζικού κλάδου, που έκλεισαν το τρίμηνο με απώλειες 3,4%. Οι μεγάλοι χαμένοι ήταν η HSBC (-0.9%), η Societe Generale (-2.1%) και η Barclays (-1.3%). Στην πτωτική τάση των τραπεζικών μετοχών συνέβαλε και η έλλειψη ρευστώτητας στις διατραπεζικές συναλλαγές και στις πλευρές του Ατλαντικού.
Στο Λονδίνο ο FTSE100 έκλεισε στις 6.466,80 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,3%. Στις Ζυρίχη, αντιθέτως, η εικόνα του χρηματιστηρίου στο κλείσιμο ήταν θετική, με τον δείκτη SMI να ενισχύεται κατά 0,53%, στις 8.933,48 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ,τέλος επικράτησαν σταθεροποιητικές τάσεις. Ο DAX30 έκλεισε στις 7.861,51 μονάδες, με οριακή άνοδο 0,09%.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ποιος πρέπει να πληρώνει στο πρώτο ραντεβού;» – Υπάρχει σωστή απάντηση;
- Λαζόπουλος για τις 17χρονες που έπεσαν από ταράτσα: «Οι γέροι άνθρωποι να το βουλώσουμε και να δούμε τι σκέφτονται οι νέοι»
- Νίκολιτς: «Αφελές το γκολ που δεχθήκαμε, αλλά η απόδοσή μας ήταν πολύ καλή»
- H κρυφή σχέση του Κένεντι με τη Νταϊάνα – Αμοιβαία έλξη, Τζάκι και Μητέρα Τερέζα – «Υπέροχα πόδια»
- Η Γερουσία επικυρώνει τον Κέβιν Γουόρς ως νέο πρόεδρο της Fed, ενώ ο Τραμπ πιέζει για μείωση των επιτοκίων
- Μπενίτεθ: «Προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τη ροή του αγώνα, αλλά διαχειρίστηκε καλά το μομέντουμ ο Ολυμπιακός»

