
Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση κατά Ευρωπαίων στην Αλγερία
Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας στην Αλγερία κατά κομβόι οχημάτων. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν εννέα άτομα μεταξύ των οποίων δύο Γάλλοι και ένας Ιταλός. Οι τραυματίες είναι εκτός κινδύνου διαβεβαιώνουν οι Αρχές.
95
Η Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη βόμβας στην Αλγερία κατά κομβόι οχημάτων. Από την έκρηξη τραυματίστηκαν εννέα άτομα μεταξύ των οποίων δύο Γάλλοι και ένας Ιταλός.
Οι τραυματίες είναι εκτός κινδύνου διαβεβαιώνουν οι Αρχές. Οι ξένοι ήταν τεχνικοί και εργάζονταν σε φράγμα που κατασκευάζεται στην περιοχή.
Η επίθεση συνέβη στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά του Αλγερίου.
Οι επιθέσεις από την Αλ Κάιντα του Μαγκρέμπ έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης του προέδρου Μπουτεφλικά –συμμάχου των ΗΠΑ– να περιορίσει τα περιστατικά βίας που σοβούν από το 1990.
Περισσότεροι από 200.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους όλο αυτό το διάστημα. μέσα στον Σεπτέμβριο πάνω από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επιθέσεις αυτοκτονίας.
Μία ημέρα νωρίτερα, βίντεο με τον υπαρχηγό της Αλ Κάιντα Αϊμάν αλ Ζαουάχρι καλούσε σε επιθέσεις κατά στόχων γαλλικών και ισπανικών συμφερόντων σε όλη τη βόρεια Αφρική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Απόφαση – «καταπέλτης» για τα Τέμπη: Ευθύνες του δημοσίου για την τραγωδία και αποζημιώσεις σε συγγενείς θυμάτων
- Κρήτη: Ορατή από το Διάστημα η αφρικανική σκόνη που έπνιξε το νησί – Δορυφορική εικόνα
- Τέλος από την Εθνική Ιταλίας ο Γκατούζο
- ΠΟΥ: Μεγάλη ανησυχία του ΠΟΥ για τις επιθέσεις με στόχο εγκαταστάσεις υγείας στο Ιράν
- Καθημερινό Ημερολόγιο Σούπερ Προσφορών* στην Betsson
- Γρηγόρης Λαμπράκης: Ο άξιος βαλκανιονίκης

