Το τραπεζικό σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει την κρίση ρευστότητας, λέει το Eurogroup
Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσουν τις αγορές, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) διαβεβαίωσαν ότι το τραπεζικό σύστημα στην ΕΕ είναι αρκετά ισχυρό ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση ρευστότητας που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ.
27
Σε μία προσπάθεια να καθησυχάσουν τις αγορές οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης διαβεβαίωσαν την Παρασκευή ότι το τραπεζικό σύστημα στην ΕΕ είναι αρκετά ισχυρό ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση ρευστότητας που ξεκίνησε από την κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης.
Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Eurogroup στο Πόρτο Λισαβόνα (αύριο Σάββατο θα γίνει η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ – Ecofin), ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι η κρίση στις ΗΠΑ θα έχει μικρές επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία.
«Νομίζω ότι το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα είναι αρκετά ισχυρό για να αντισταθεί» στην έλλειψη ρευστότητας, είπε. «Οι συνέπειες δεν θα είναι μεγάλες» προσέθεσε.
Το ζήτημα της ρευστότητας πρωταγωνιστεί στην πρώτη συνάντηση του Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών μετά την έκρηξη της φούσκας στα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ.
Οι υπουργοί θα συζητήσουν και το θέμα της αξιοπιστίας των οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης, καθώς κατηγορούνται ότι καθυστέρησαν να αξιολογήσουν την κρίση στα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ.
Ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τσαρλς ΜακΚρίβι δήλωσε ότι ΕΕ και ΗΠΑ πρέπει να συνεργαστούν ώστε να διερευνήσουν τις ευθύνες των συγκεκριμένων εταιρειών.
Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί και το ράλι του ευρώ. Ο κ. Γιούνκερ είπε ότι «κατά τη διάρκεια της περιόδου που το ευρώ ήταν αδύναμο, ανησυχούσα πολύ περισσότερο απ ότι τώρα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα αιματηρή σύγκρουση στο βόρειο Μάλι: Δεκάδες νεκροί στις συγκρούσεις στρατού και τζιχαντιστών στο Σαχέλ
- Συνελήφθη στη Βρετανία η 46χρονη για τον εμπρησμό στη Marfin
- Ταϊλάνδη: Πώς ξεκίνησε η φονική φωτιά σε παμπ στην Μπανγκόκ- «Μπλοκαρισμένες οι έξοδοι κινδύνου»
- Τι είπε ο προπονητής των Καβαλίερς για το μέλλον του Λεμπρόν Τζέιμς (vid)
- Να οχυρωθεί η δημοκρατία και να ενισχυθεί η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ταυτόσημες έννοιες
- Στάχτη το παλιό κτίριο του θεάτρου Μπάντμιντον – Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς
- Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας με drones στην περιφέρεια της Μόσχας
- Λάτσιο για Χάμες Ροντρίγκες μετά τις καλές εμφανίσεις στο Μουντιάλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442