Με τον Γιασικεβίτσιους εκτός μάχης, η Λιθουανία 80-61 τη Σλοβενία
Τελικώς την Παρασκευή, στο δρόμο της Εθνικής μας θα βρεθεί η Σλοβενία των Λάκοβιτς, Σμόντις και Νεστέροβιτς. Με την ήττα τους, 80-61 τους από τη Λιθουανία, οι Σλοβένοι κατέλαβαν τη 2η θέση του 6ου ομίλου και θα κοντραριστούν με την Ελλάδα, για την πρόκριση στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ.
Τελικώς την Παρασκευή, στο δρόμο της Εθνικής μας θα βρεθεί η Σλοβενία των Λάκοβιτς, Σμόντις και Νεστέροβιτς. Με την ήττα τους, 80-61 τους από τη Λιθουανία, οι Σλοβένοι κατέλαβαν τη 2η θέση του 6ου ομίλου και θα κοντραριστούν με την Ελλάδα, για την πρόκριση στην τετράδα του Ευρωμπάσκετ.
Η Σλοβενία είναι μια ομάδα που ποστάρει συνεχώς, περνά δηλαδή την μπάλα κοντά στο καλάθι και αρέσκεται στο να κρατά αργό ρυθμό στο παιχνίδι της. Θεωρητικά, το μεγάλο τους αστέρι είναι ο Νεστέροβιτς, αλλά ουσιαστικά ο πιο επικίνδυνος παίκτης τους είναι ο Ματίας Σμοντις. Ισως το καλύτερο 4άρι της Ευρώπης.
Στα υπέρ της Εθνικής μας, σε ό,τι αφορά το «διάβασμα» του αντιπάλου, είναι και το γεγονός ότι γνωρίζουμε πολύ καλά -και ειδικότερα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, λόγω Παναθηναϊκού- το παιχνίδι του Γιάκα Λάκοβιτς, του παίκτη που από τα χέρια του ξεκινούν τα πάντα. Επίσης, πρόκειται για μια ομάδα που δεν έχει «γεμάτο» ρόστερ, διαθέτοντας 7-8 ποιοτικούς παίκτες. Εξάλλου, σε αυτό το Ευρωμπάσκετ παίζει με 11 κι όχι με 12, καθώς έχει τραυματιστεί ο Αλεξάντερ Τσάπιν.
Οι Λιθουανοί κατάφεραν από το ξεκίνημα να φέρουν το ρυθμό στα δικά τους μέτρα, σε γρήγορο δηλαδή τέμπο. Τούς βγήκαν και τα σουτ (Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς 2/2 τρίποντα) κι έτσι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +8 (26-18). Οι Σλοβένοι, πάντως, κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά, παίζοντας χωρίς Σμόντις και Νεστέροβιτς. Με πρωταγωνιστές τους Ντράγκιτς, Λάκοβιτς και Σλόκαρ, πλησίασαν στον πόντο (29-30, 25) αλλά η Λιθουανία διατήρησε το προβάδισμά της, λόγω… τριπόντων και Σονγκάιλα (44-41, 20).
Με σύμμαχο το +3, αλλά με… αντίπαλο (εκτός από τη Σλοβενία) τον τραυματισμό του Γιασικεβίτσιους (τράβηγμα στους προσαγωγούς η πρώτη εκτίμηση), οι Λιθουανοί προσπάθησαν να ενισχύσουν το προβάδισμά τους. Και τα κατάφεραν, γιατί ο Ραμούνας Σισκάουσκας έπαιζε για… δύο. Με ηγέτη, λοιπόν, τον πρώην άσου του Παναθηναϊκού, έφτασαν στο +14 του 30 (63-49) και το +17 (70-53) του 33.
Κάπου εκεί, λοιπόν, τελείωσε και το ματς, με τους Σλοβένους να πετούν λευκή πετσέτα και τους Λιθουανούς να συνεχίζουν τα πάρτι τους μέχρι το τελικό 80-61.
Προκλήθηκε σάλος επειδή ο ελίτ ρέφερι Μελέρ δεν σφύριξε το ντέρμπι Γαλατασαράι-Φενέμπαχτσε, όμως πρέπει να γνώριζε από το ματς Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2 ότι θα ξανάρχονταν για την Super League
«Ντρίμπλα» ή ειλικρινή απάντηση; Ο Κάρλο Αντσελότι απάντησε αυθόρμητα σε δύο οπαδούς της Εθνικής Βραζιλίας για το αν θα καλέσει στο προσεχές Μουντιάλ τον Νεϊμάρ.