Νέα «ένεση» ρευστότητας στην ευρωπαϊκή χρηματαγορά από την ΕΚΤ
Η ΕΚΤ τροφοδότησε την Τετάρτη την ευρωπαϊκή χρηματαγορά με 75 δισ. ευρώ, σε μια νέα προσπάθειά της να διευκολύνει τη χρηματοπιστωτική αγορά. Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, η κίνηση αυτή, με χρονική περίοδο διάρκειας τριών μηνών, είναι η δεύτερη παρόμοια στην ιστορία της.
93
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τροφοδότησε την Τετάρτη την ευρωπαϊκή χρηματαγορά με 75 δισ. ευρώ, σε μια νέα προσπάθειά της να διευκολύνει τη χρηματοπιστωτική αγορά.
Σύμφωνα με την ΕΚΤ, η τροφοδότηση αυτή, με μια χρονική περίοδο διάρκειας τριών μηνών, είναι η δεύτερη παρόμοια κίνηση στην ιστορία της. Η πρώτη κίνηση αυτού του είδους πραγματοποιήθηκε στις 22 Αυγούστου όταν η ΕΚΤ τροφοδότησε την αγορά με 40 δισ. ευρώ για μια περίοδο τριών μηνών.
Πάντως, χθες (Τρίτη) η ΕΚΤ απέσυρε από τη χρηματαγορά 60 δισ. ευρώ, καθώς τα επιτόκια της αγοράς υποχώρησαν κάτω από το 4%, που αποτελεί το βασικό της επιτόκιο.
Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ δεν προέβη στην λίγο-πολύ αναμενόμενη αύξηση του βασικού επιτοκίου της και αποφάσισε να το διατηρήσει στο ίδιο επίπεδο.
Η ΕΚΤ έχει αναλάβει τον πιο ενεργητικό ρόλο μεταξύ των κεντρικών τραπεζών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την πιστοληπτική κρίση, που προκλήθηκε από τον τομέα των στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η κρίση αυτή προκάλεσε εσπευσμένες κινήσεις σε δύο μικρότερες γερμανικές τράπεζες και έπληξε τα κέρδη άλλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Η ταινία «Backrooms» ξεπέρασε τα 350 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως – Ρεκόρ σε Κίνα, Γαλλία, Ρωσία
- Δήμος Αθηναίων: Τα πρώτα 100 κλιματιστικά σε ευάλωτα νοικοκυριά
- Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική ρύπανση από βουνά αποβλήτων σε παράνομη εταιρεία ανακύκλωσης – Συνελήφθη 46χρονος
- Το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» στο ακριτικό Πωγώνι και στη Δερόπολη της Αλβανίας
- Ο Μέσι εξήγησε γιατί… λύγισε μετά την επική ανατροπή της Αργεντινής επί της Αιγύπτου
- Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές – Να κληθούν Ντίλιαν, Δημητριάδης ζητά η αντιπολίτευση
- Τζέιμς Δαλαμάγκας: Ελεύθερος υπό όρους μέχρι τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών για την έκδοσή του
- Μητσοτάκης για τα F35 στην Τουρκία: Έχοντας δώσει λευκή επιταγή στις ΗΠΑ επαφίεται στην ευαισθησία των συμμάχων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442