Mε εταιρίες του εξωτερικού συζητά η ΕΑΒ για τη σύσταση κοινοπραξίας στη ΝΑ Ευρώπη
Σε προχωρημένες συζητήσεις με εταιρίες του εξωτερικού, κυρίως, οι οποίες έχουν ως στόχο τη δημιουργία φορέα που αρχικά θα εξυπηρετεί ανάγκες χωρών της ΝΑ Ευρώπης, βρίσκεται η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της Τ.Φιλιππάκος.
28
Σε προχωρημένες συζητήσεις με εταιρίες του εξωτερικού, κυρίως, οι οποίες έχουν ως στόχο τη δημιουργία φορέα που αρχικά θα εξυπηρετεί ανάγκες χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, βρίσκεται η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Τάσος Φιλιππάκος.
«Αυτή τη στιγμή, ήδη συζητάμε για τέσσερις διαφορετικές κοινοπραξίες με εταιρίες του εξωτερικού», είπε ο κ. Φιλιππάκος και πρόσθεσε πως συζητήσεις διεξάγονται και με το «εγχώριο περιβάλλον» αλλά και ότι νεότερα αναμένονται σε περίπου δύο μήνες.
Ο κ. Φιλιππάκος αναφέρθηκε στους στρατηγικούς άξονες της ΕΑΒ, στο πλαίσιο των οποίων επετεύχθησαν και νέες συμφωνίες πωλήσεων. Ο ίδιος μίλησε για τριπλασιασμό του αριθμού των συμφωνιών έργου με πελάτες του εξωτερικού και αντιστροφή της πορεία πωλήσεων στο εσωτερικό, η οποία από πτωτική που ήταν έγινε ανοδική.
Στους στόχους της ΕΑΒ, ανέφερε ο κ. Φιλιππάκος, περιλαμβάνονται η επέκταση σε παρεμφερείς αγορές, οι δορυφορικές εφαρμογές, αλλά και ο τομέας της έρευνας και ανάπτυξης. Καταλήγοντας, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΑΒ αναφέρθηκε στη βοήθεια της ΕΑΒ στους πυρόπληκτους των νομών Λακωνίας, Ηλείας, Μεσσηνίας και Εύβοιας, η οποία συνίσταται κυρίως στην παροχή υλικοτεχνικού εξοπλισμού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»
- Πτήσεις: Η μεσαία θέση στα αεροπλάνα παύει να είναι ενοχλητική – Τι λανσάρουν αεροπορικές εταιρείες
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
- «Συμφώνησαν ΑΕΚ και Μοντερέι για τον Πινέδα» (pic)
- Ανεξαρτητοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής Μίλτος Ζαμπάρας
- Ιράν: Έκτη συνεχόμενη νύχτα βομβαρδισμών των ΗΠΑ – Στοχοποίησαν πολιτικές υποδομές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442