Η Ισπανία έχασε ύστερα από 27 σερί αγώνες, ήταν αήττητη δυο χρόνια και όμως η Κροατία κατάφερε να κάνει τον Γκασόλ να σκύψει το κεφάλι.
Κάτι ανάλογο επιθυμεί και η εθνική την Παρασκευή (22:30) στην πρεμιέρα της β φάσης του Ευρωμπάσκετ, σε μία πρόωρη ρεπετισιόν του τελικού του Μουντομπάσκετ 2006.
Φυσικά ο Παναγιώτης Γιαννάκης γνωρίζει καλά ότι με εμφάνιση παρόμοια με αυτή κόντρα στη Ρωσία, οι διεθνείς δεν έχουν… τύχη στη Μαδρίτη, όπου το γήπεδο θα ασφυκτιά από μικρούς και… μεγάλους Iσπανούς «ματαδόρες» στην εξέδρα.
Ο Μιχάλης Κακιούζης όπως πάντα αισιόδοξος υποσχέθηκε καλύτερες εμφανίσεις. «Η ομάδα θα παρουσιαστεί καλύτερη στη δεύτερη φάση. Απο εμάς εξαρτάται. Αν εμείς βελτιωθούμε, δεν φοβόμαστε κανένα. Την άμυνα που παίζουμε εμείς, δεν την παίζει κανένας άλλος στο τουρνουά. Αν μπουν τα σουτ, δεν χάνουμε» τόνισε χαρακτηριστικά.
Επόμενοι αντίπαλοι της εθνικής είναι η Κροατία και η Πορτογαλία.
Οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, μετά την αποψινή ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.