
Εκλογές στην ώρα τους λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός, αποκλείοντας τις πρόωρες
Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το Μάρτιο του 2008, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός κλείνοντας οριστικά τη συζήτηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Σε συνέντευξή του στην El Pais, o Χοσέ Θαπατέρο τόνισε ότι θα ζητήσει εκ νέου την ψήφο για τον «οριστικό εκσυγχρονισμό» της χώρας.
30
Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το Μάρτιο του 2008, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός κλείνοντας οριστικά τη συζήτηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Σε συνέντευξή του στην El Pais, o Χοσέ Θαπατέρο τόνισε ότι θα ζητήσει εκ νέου την ψήφο για τον «οριστικό εκσυγχρονισμό» της χώρας.
Η κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο για να καταθέσει στη Βουλή 30 νομοσχέδια, εξήγησε ο ίδιος. «Θα γίνουν τον Μάρτιο. Θα είναι ο Μάρτιος ο μήνας των εκλογών» τόνισε.
Μεταξύ των νομοσχεδίων είναι η δέσμευση για 2.500 ευρώ για κάθε νεογέννητο, το οποίο αποσκοπεί στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στην Ισπανία και αμφιλεγόμενος νόμος για το θέμα της αποζημίωσης των θυμάτων του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου.
Αναφερόμενος στην μάχη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας της ΕΤΑ ο Θαπατέρο τόνισε ότι υποχρέωση της κυβέρνησής του από την πρώτη μέρα ήταν και είναι να μπει τέλος στη δράση της οργάνωσης.
«Με την ίδια αποφασιστικότητα που υπερασπίστηκα την πιθανότητα διαλόγου θα αγωνιστώ ώστε να μην χρησιμοποιούν τις βόμβες τους για να μας βλάψουν. Επιπλέον, και σε αυτό επιμένω, η δημοκρατία έχει εδώ και πολύ καιρό κερδίσει τη μάχη κατά της ΕΤΑ» συνέχισε.
Στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, οι Σοσιαλιστές (PSOE) προηγούνταν με ποσοστό 40,5% στην πρόθεση ψήφου έναντι του Λαϊκού Κόμματος (PP) που συγκέντρωνε 37%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε ποιους διαιτητές ο Λανουά μοίρασε μπράβο (και για την αποβολή του Νίκολιτς) και ποιους έβγαλε στη σέντρα
- Υποκλοπές: Στις 16 Απριλίου η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή
- Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επένδυσε σε εταιρεία του Ντέιβιντ Μπέκαμ
- Τι σημαίνει το πολωνικό «όχι» στην αποστολή Patriot στη Μέση Ανατολή
- Παιχνίδια πολέμου: Πώς το Ιράν νίκησε τον Τραμπ στη viral προπαγάνδα – «Lego και AI»
- Ποιος ήθελε να κλείσει τις τράπεζες; – Το έτοιμο σχέδιο από το 2012 της ΝΔ, που «ξεχνούν» αλλά «σταυρώνουν» τον Τσίπρα

