Εκλογές στην ώρα τους λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός, αποκλείοντας τις πρόωρες
Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το Μάρτιο του 2008, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός κλείνοντας οριστικά τη συζήτηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Σε συνέντευξή του στην El Pais, o Χοσέ Θαπατέρο τόνισε ότι θα ζητήσει εκ νέου την ψήφο για τον «οριστικό εκσυγχρονισμό» της χώρας.
Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, το Μάρτιο του 2008, δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός κλείνοντας οριστικά τη συζήτηση για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Σε συνέντευξή του στην El Pais, o Χοσέ Θαπατέρο τόνισε ότι θα ζητήσει εκ νέου την ψήφο για τον «οριστικό εκσυγχρονισμό» της χώρας.
Η κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο για να καταθέσει στη Βουλή 30 νομοσχέδια, εξήγησε ο ίδιος. «Θα γίνουν τον Μάρτιο. Θα είναι ο Μάρτιος ο μήνας των εκλογών» τόνισε.
Μεταξύ των νομοσχεδίων είναι η δέσμευση για 2.500 ευρώ για κάθε νεογέννητο, το οποίο αποσκοπεί στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στην Ισπανία και αμφιλεγόμενος νόμος για το θέμα της αποζημίωσης των θυμάτων του Ισπανικού Εμφυλίου Πολέμου.
Αναφερόμενος στην μάχη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας της ΕΤΑ ο Θαπατέρο τόνισε ότι υποχρέωση της κυβέρνησής του από την πρώτη μέρα ήταν και είναι να μπει τέλος στη δράση της οργάνωσης.
«Με την ίδια αποφασιστικότητα που υπερασπίστηκα την πιθανότητα διαλόγου θα αγωνιστώ ώστε να μην χρησιμοποιούν τις βόμβες τους για να μας βλάψουν. Επιπλέον, και σε αυτό επιμένω, η δημοκρατία έχει εδώ και πολύ καιρό κερδίσει τη μάχη κατά της ΕΤΑ» συνέχισε.
Στην πιο πρόσφατη δημοσκόπηση, οι Σοσιαλιστές (PSOE) προηγούνταν με ποσοστό 40,5% στην πρόθεση ψήφου έναντι του Λαϊκού Κόμματος (PP) που συγκέντρωνε 37%.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας