
Δίωξη Αμερικανού διπλωμάτη για απειλητικά μηνύματα εναντίον Αράβων
Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται Αμερικανός διπλωμάτης με την κατηγορία της αποστολής απειλητικών μηνυμάτων σε μέλη του Αμερικανο-Αραβικού Ινστιτούτου. Ο Πάτρικ Σίρινγκ εργαζόταν για 20 χρόνια στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και είχε αναλάβει αποστολές στη Μ.Ανατολή.
51
Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται Αμερικανός διπλωμάτης με την κατηγορία της αποστολής απειλητικών μηνυμάτων σε μέλη του Αμερικανο-Αραβικού Ινστιτούτου.
Πρόκειται για τον Πάτρικ Σίρινγκ, εναντίον του οποίου ασκήθηκε δίωξη γιατί από τις 17 ως τις 29 Ιουλίου του 2006 έστελνε μηνύματα σε μέλη του Αμερικανο-Αραβικού Ινστιτούτου στα οποία έγραφε: «Ο μόνος καλός Λιβανέζος είναι ο νεκρός Λιβανέζος, «Θάνατο στον Λίβανο και τους Αραβες», «Θάνατος στους αραβικής καταγωγής Αμερικανούς τρομοκράτες».
Το Αμερικανικο-Αραβικό Ινστιτούτο σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι ο Σίρινγκ αρνήθηκε να παραδεχτεί την ενοχή του ενώπιον του δικαστή, ο οποίος του ανέγνωσε το κατηγορητήριο.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Πάτρικ Σίρινγκ εργαζόταν για περισσότερα από 20 χρόνια στο Στέιτ Ντηπάρτμεντ και είχε αναλάβει αρκετές αποστολές στη Μέση Ανατολή.
Μετά την άσκηση δίωξης, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντηπάρτμεντ Σον ΜακΚόρμακ δήλωσε ότι ο Σίρινγκ παραιτήθηκε από την υπηρεσία τον περασμένο Ιούλιο και αρνήθηκε να σχολιάσει την ουσία της υπόθεσης .
Αρκέστηκε να δηλώσει ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν ανέχεται «μεροληπτικές ή μνησίκακες απόψεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή τα διαβιβασιστικά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τις νέες δικογραφίες
- Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ ΔΑΟΕ και JTI Hellas
- Viral βίντεο από την αφρικανική σκόνη που σκέπασε την Κρήτη – Απόκοσμες εικόνες και αγωνία μέσα σε πτήση
- Ο Κωστούλας έπαιξε μπάσκετ, ο Αβδάλας ποδόσφαιρο… και δεν ήταν πρωταπριλιάτικο
- Μια μεγάλη, αναδρομική έκθεση για τον Gianni Versace
- Ολυμπιακός: Η προετοιμασία του Φαλ και η συνομιλία του Φουρνιέ με τον Ερτέλ (vid)

