
Νέα εκτέλεση στην πολιτεία του Τέξας, η δεύτερη εντός της εβδομάδας
Η πολιτεία του Τέξας προχώρησε στην εκτέλεση ενός μηχανικού που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός οδηγού ταξί -τη δεύτερη από τις τρεις προγραμματισμένες εκτελέσεις αυτή την εβδομάδα. Στο Τέξας ο αριθμός των εκτελέσεων έχει ξεπεράσει τις 400 από το 1982.
51
Η πολιτεία του Τέξας προχώρησε στην εκτέλεση ενός μηχανικού που είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός οδηγού ταξί -τη δεύτερη από τις τρεις προγραμματισμένες εκτελέσεις αυτή την εβδομάδα.
Ο Τζον Αμαντορ, 32 ετών, που καταδικάστηκε για τη δολοφονία και τη ληστεία ενός οδηγού ταξί στο Σαν Αντόνιο το 1994, ήταν ο 23ος θανατοποινίτης που εκτελέστηκε φέτος και ο δεύτερος (που εκτελέστηκε) την εβδομάδα αυτή. Μια ακόμη εκτέλεση έχει προγραμματιστεί έως την Παρασκευή, αναφέρει το Reuters.
Το Τέξας κρατά το ρεκόρ στην επιβολή της θανατικής ποινής. Προ ημερών εκτελέστηκε ο τετρακοσιοστός κρατούμενος αφότου επετράπη ξανά η επιβολή της εσχάτης των ποινών το 1982, έξι χρόνια μετά τη δικαστική άρση της απαγόρευσής της από το ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο, το 1976.
Συνολικά στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκτελεστεί από το 1976 1.092 άνθρωποι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή τα διαβιβασιστικά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τις νέες δικογραφίες
- Υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ ΔΑΟΕ και JTI Hellas
- Viral βίντεο από την αφρικανική σκόνη που σκέπασε την Κρήτη – Απόκοσμες εικόνες και αγωνία μέσα σε πτήση
- Ο Κωστούλας έπαιξε μπάσκετ, ο Αβδάλας ποδόσφαιρο… και δεν ήταν πρωταπριλιάτικο
- Μια μεγάλη, αναδρομική έκθεση για τον Gianni Versace
- Ολυμπιακός: Η προετοιμασία του Φαλ και η συνομιλία του Φουρνιέ με τον Ερτέλ (vid)

