Συνάντηση πολιτικών ηγετών όλων των πολιτικών παρατάξεων στο Ιράκ
Σουνίτες, Σιίτες και Κούρδοι ηγέτες του Ιράκ είχαν την Κυριακή συνάντηση και συμφώνησαν στην εφαρμογή νόμων τους οποίους ζητούν οι ΗΠΑ για την εθνική αποκατάσταση στο Ιράκ. Η εικόνα της από κοινού εμφάνισης των ηγετών θεωρείται ότι ενισχύει την εικόνα του πρωθυπουργού αλ Μαλίκι.
Σουνίτες, Σιίτες και Κούρδοι ηγέτες του Ιράκ είχαν την Κυριακή ηγέτες συνάντηση και συμφώνησαν στην εφαρμογή ρυθμίσεων τους οποίους ζητούν οι ΗΠΑ για την εθνική συμφιλιώση στο Ιράκ.
Στη συνάντηση παρέστησαν ο κουρδικής καταγωγής πρόεδρος Τζαλάλ Ταλαμπανί, ο πρωθυπουργός Νουρί αλ Μαλικί, ο Σουνίτης αντιπρόεδρος Ταρέκ αλ Χασεμί, ο Σιίτης αντιπρόεδρος Αμπντέλ Αμπντούλ-Μαντί και ο Μασούντ Μπαρζανί, πρόεδρος της αυτόνομης κυβέρνησης του Κουρδιστάν.
Όπως επισημαίνεται, η εικόνα της από κοινού εμφάνισης των ηγετών ήταν μία σπάνια εικόνα και θεωρείται ότι ενισχύει την εικόνα του πρωθυπουργού Αλ Μαλικί.
Οι ηγέτες συμφώνησαν με την άρση περιορισμών σε μέλη του Μπάαθ (του κόμματος του Σαντάμ Χουσεΐν) από το να συμμετέχουν στις δημόσιες υπηρεσίες και τον στρατό.
Συμφωνία επιτεύχθηκε και στο θέμα των περιφερειακών εκλογών αλλά και την απελευθέρωση πολλών κρατουμένων, κάτι που ήταν αίτημα της Σαουδικής Αραβίας. Συζητήθηκε ακόμη και ένα σχέδιο νόμου για το πετρέλαιο.
Η προηγούμενη αδράνεια στην επίτευξη συναίνεσης για τα ζητήματα είχε προκαλέσει την δυσφορία των ΗΠΑ η οποία είχε εκφραστεί και δια του προέδρου Τζορτζ Ο. Μπους. Σε εκθέσεις υπηρεσιών των ΗΠΑ γίνεται, το τελευταίο διάστημα λόγος για την βραδύτητα εφαρμογής των πολιτικών μεταρρυθμίσεων στο Ιράκ.
Την αντικατάσταση του αλ Μαλίκι είχε ζητήσει η γερουσιάστρια Χίλαρι Κλίντον επισύροντας την οργή του πρωθυπουργού.
Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν 18 αντάρτες στην πόλη Σαμάρα μετά από επίθεση που δέχτηκαν από περίπου 30 ενόπλους.
Ωστόσο, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπήρχαν πέντε γυναίκες και δυό παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας