
Στις 4.800,40 μονάδες έκλεισε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, με την αγορά να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το κλίμα στις διεθνείς αγορές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.800,40 μονάδες, χωρίς καμία ποσοστιαία μεταβολή. Στα 386,61 εκατ. ευρώ, η αξία των συναλλαγών.
93
Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο στη τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το επενδυτικό κλίμα στις διεθνείς αγορές. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.800,40 μονάδες, χωρίς καμία ποσοστιαία μεταβολή.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 386,61 εκατομμύρια ευρώ.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν στην πλεονότητά τους σε θετική τροχιά.
Τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι εξής: της Υγείας κατά 2,12%,των Τροφίμων-Ποτών κατά 1,97% και των Προσωπικών-Οικιακών προϊόντων σε ποσοστό 1,27%.
Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: της Κοινής Ωφέλειας κατά 1,38%, των Πρώτων Υλών σε ποσοστό 0,95% και των Τηλεπικοινωνιών κατά 0,83%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε κατά 0,18%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,20% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με κέρδη σε ποσοστό 1,42%.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: Yalko +14,65%, Centric Πολυμέσα +14,59% και Δίας Ιχθυοκαλλιέργειες +9,55%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: Τρία Αλφα (Π) -9,96%, Εμπορικός Δεσμός (Κ) -8,11% και Εμπορικός Δεσμός (Π) -7,69%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 142 ενισχύθηκαν, 107 υποχώρησαν και 52 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η selfie του Ανδρουλάκη με Σάντσεθ και Λούλα
- Ποιες χώρες θα είναι οι πλουσιότερες στην Ευρώπη μέχρι το 2030 – Ουραγός η Ελλάδα
- Μυτιλήνη: Σοβαρές ελλείψεις σε βασικά προϊόντα από την διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων
- Χολαργός: Συνελήφθη 46χρονος για παιδική πορνογραφία – Οργάνωνε εκδρομές με ποδήλατα για ανηλίκους
- Ο Γιώργος Παπασταμούλος συνδέει την Αθήνα με τους Κενυάτες δρομείς σε ένα ντοκιμαντέρ στα 2.500 μ. υψόμετρο
- «Το πιο τρελό πράγμα που έχει συμβεί στην καριέρα μου»: Περήφανος ο ΛεΜπρόν που έπαιξε στα Playoffs με τον γιο του
