Τετάρτη 15 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Να μην κριθεί ο Ολυμπιακός μόνο απο το ντέρμπι ζήτησε ο Τάκης Λεμονής

Να μην κριθεί ο Ολυμπιακός μόνο απο το ντέρμπι ζήτησε ο Τάκης Λεμονής

Την πίστη του ότι ο Ολυμπιακός έχει βάλει τις βάσεις για την δημιουργία μιας ομάδας που θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει σε Ελλάδα, αλλά και Ευρώπη, εξέφρασε ο προπονητής των «ερυθρολεύκων», Τάκης Λεμονής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη. «Ο Ολυμπιακός σε οποιαδήποτε γήπεδο παίζει, πάει για να κερδίσει».
-Δεν υπογράφει προσύμφωνο ο Ντελγκάδο

89

Την πίστη του ότι ο Ολυμπιακός έχει βάλει τις βάσεις για την δημιουργία μιας ομάδας που θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, εξέφρασε ο προπονητής των ερυθρολεύκων, Τάκης Λεμονής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε ότι θα είναι λάθος η νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει σε όλα τα επίπεδα να κριθεί από το αποτέλεσμα του ντέρμπι της πριεμιέας της Superleauge με τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «θα πάμε στην Λεωφόρο ως Ολυμπιακός και ο Ολυμπιακός παίζει για να κερδίσει σε οποιοδήποτε γήπεδο».

Αρχικά, ο Λεμονής αναφέρθηκε στην φιλοσοφία γύρω από την οποία χτίζεται η καινούργια ομάδα των «ερυθρολεύκων», λέγοντας ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, αποκτήθηκαν παίκτες με γνώμονα τα χαρακτηριστικά τους να ταιριάξουν στον τρόπο παιχνιδιού που έχει επιλέξει ο προπονητής.

«Το θέμα του σχεδιασμού της ομάδας ξεκίνησε γύρω στις 15 Φεβρουαρίου, περίπου 1,5 μήνα μετά τον ερχομό μου στον πάγκο», τόνισε ο Λεμονής. «Μου είχε γίνει έμμονη ιδέα ότι το καλοκαίρι πρέπει να γίνουν πολύ σημαντικές αλλαγές στην ομάδα ώστε να καταφέρει η ομάδα κάτι σημαντικό στον ευρωπαϊκό χώρο.

»Βάση του τρόπου παιχνιδιού που επιλέξαμε, έπρεπε να αποκτήσουμε παίκτες με χαρακτηριστικά που να ταιριάζουν σε αυτόν. Λίγοι έχουν καταλάβει ότι έχει γίνει μια πολύ μεγάλη αλλαγή στον Ολυμπιακό σε όλα τα επίπεδα. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η αλλαγή έχει γίνει προς το καλύτερο.

»Βέβαια, όλοι μας χρειαζόμαστε χρόνο για να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο και να λειτουργήσουμε με γνώμονα να γίνει καλύτερη η ομάδα ώστε να έρθουν επιτυχίες. Είναι φυσικό στην αρχή να υπάρξουν διαφωνίες και διαφορετικός τρόπος σκέψης. Θα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο αν καταλάβουμε ότι οι προσωπικές μας επιτυχίες εξαρτώνται από την επιτυχία της ομάδας.

»Όλοι γνωρίζουμε ότι για τον Ολυμπιακό δεν υπάρχει άλλη θέση εκτός από την πρώτη, όμως είναι η πρώτη φορά που χτίζεται μια ομάδα από την αρχή βάσει προγραμματισμού.

»Ξέρω ότι κρίνομαι, όπως όλοι, από το αποτέλεσμα, αλλά αυτό θα είναι λάθος να γίνει αυτή τη στιγμή. Δεν θα πρέπει να κριθεί όλη αυτή η προσπάθεια από το αν κερδίσουμε ή χάσουμε από τον Παναθηναϊκό. Η ιστορία έχει δείξει ότι η ομάδες χτίζονται και δεν γίνονται από την μία μέρα στην άλλη».

Αναφερόμενος στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Τάκης Λεμονής είπε: «Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτά τα παιχνίδια είναι πολύ ιδιαίτερα και εκτός από το βαθμολογικό κίνητρο, υπάρχει το κομμάτι του γοήτρου. Και οι δύο ομάδες είναι ανέτοιμες αυτήν την εποχή, αλλά πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Πάμε εκεί ως Ολυμπιακός και ο Ολυμπιακός σε οποιαδήποτε γήπεδο παίζει για να κερδίσει».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 15 Απριλίου 2026
Cookies