Η ψυχοθεραπεία αποτελεσματική στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας
Νέα Υόρκη: Η ομαδική ψυχοθεραπεία μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, σύμφωνα με την πρώτη ανασκόπηση επί του θέματος που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο The Cochrane Library.
Νέα Υόρκη: Η ομαδική ψυχοθεραπεία μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, σύμφωνα με την πρώτη ανασκόπηση επί του θέματος που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο The Cochrane Library.
Η Δρ Ταμάρα Μελνικ και οι συνεργάτες της στο Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο στη Βραζιλία εξηγούν ότι ενώ η αποτελεσματικότητα των φαρμάκων κατά τη στυτικής δυσλειτουργίας καθώς και άλλες θεραπευτικές τεχνικές έχουν αποτιμηθεί εκτενώς, λίγα πράγματα είναι γνωστά για την ψυχοθεραπεία στην ίαση της πάθησης.
Οι ψυχολογικοί παράγοντες, όπως το άγχος της σεξουαλικής επίδοσης, είναι μείζονες αιτίες στυτικής δυσλειτουργίας και μπορεί να είναι σημαντική η επίλυσή τους για την αποκατάσταση της φυσιολογικής σεξουαλικής λειτουργίας.
Για να διερευνήσει περαιτέρω τις προσεγγίσεις επί των ψυχολογικών ζητημάτων και την αποτελεσματικότητά τους σε άνδρες με στυτική δυσλειτουργία, ανέλυσε τα αποτελέσματα 11 ερευνών που συμπεριλάμβαναν συνολικά 398 άνδρες.
Σε πέντε μελέτες διαπιστώθηκε ότι οι άνδρες που συμμετείχαν στην ομαδική θεραπεία είχαν 60% λιγότερες πιθανότητες να έχουν εμμένουσα στυτική δυσλειτουργία συγκριτικά με τα άτομα που ήταν στη λίστα αναμονής που δεν υποβάλλονταν σε αγωγή.
Σε άλλες δύο μελέτες διαπιστωνόταν ότι το 95% των ανδρών ανταποκρίνονταν στην ψυχοθεραπεία, γεγονός που μείωνε την πιθανότητα της συνεχιζόμενης στυτικής δυσλειτουργίας κατά 87%.
Για μερικά ζευγάρια τα σεξουαλικά προβλήματα είναι αντανάκλαση μιας νευρωτικής αντίδρασης σε πιο βαθιές διαμάχες, την έλλειψη επικοινωνίας ή την μάχη των φύλων και η φαρμακευτική αγωγή δεν είναι λύση. Η ολοκληρωμένη θεραπεία μαζί με ψυχολογικές τεχνικές βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας της σεξουαλικής δυσλειτουργίας.
health.in.gr
- ΣΥΡΙΖΑ: Παραιτήθηκε από βουλευτή ο Συμεών Κεδίκογλου
- Anarchy in the UK: όταν παίχτηκε πρώτη φορά
- Επίσημα Όσμαν στον ΠΑΟΚ: Το πρώτο μήνυμα του Τούρκου φόργουορντ
- ΑΑΔΕ: Διαχειρίστρια δηλώνει άστεγη, αλλά διαμένει σε βίλα με πισίνα – «Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι
- Γαλλία: Ένας 21χρονος αυτοκτόνησε – Η οικογένειά του ζητά ανεξάρτητη έρευνα, λέγοντας ότι ήταν θύμα ρατσισμού
- Κυψέλη: Ακαθόριστα τα αίτια θανάτου της γυναίκας που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα – Τι έδειξε η νεκροψία-νεκροτομή
- Σε Live streaming η παρέλαση της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Ισπανίας
- «Σοσιαλισμός ή καθολικό εισόδημα» – Ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπινί βλέπει θετικά την ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442