Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ελεύθερες αφέθηκαν δύο γυναίκες όμηροι των Ταλιμπάν

Ελεύθερες αφέθηκαν δύο γυναίκες όμηροι των Ταλιμπάν

Tέλος της περιπέτειας για δύο γυναίκες ομήρους των Ταλιμπάν. Οι Αφγανοί αντάρτες είχαν υποσχεθεί να απελευθερώσουν τις δύο Νοτιοκορεάτισσες μετά από διαπραγματεύσεις, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζαν. Την είδηση επιβεβαίωσε και η Σεούλ.

91

Tέλος της περιπέτειας για δύο γυναίκες ομήρους των Ταλιμπάν. Οι Αφγανοί αντάρτες είχαν υποσχεθεί να απελευθερώσουν τις δύο Νοτιοκορεάτισσες μετά από διαπραγματεύσεις, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζαν. Την είδηση επιβεβαίωσε και η Σεούλ.

Μάρτυρες του BBC και του πρακτορείου Reuters είδαν τις δύο γυναίκες να μπαίνουν σε ένα όχημα του Ερυθρού Σταυρού. Οι γυναίκες ξέσπασαν σε δάκρυα όταν αντίκρισαν τους αξιωματούχους του Ερυθρού Σταυρού.

Την είδηση επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Νοτίου Κορέας, το οποίο ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τις Κιμ Κιούνγκ-Τζα και την Κιμ Τζι-Να.

Η Διεθνής Υπηρεσία του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) ανακοίνωσε ότι παρέδωσε τις δύο Νοτιοκορεάτισσες στην αντιπροσωπεία της χώρας τους που είχε μεταβεί στο Αφγανιστάν προκειμένου να διαπραγματευτεί με τους Ταλιμπάν.

Η αμερικανική κυβέρνηση χαιρέτησε την απελευθέρωση των δύο γυναικών. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι δύο αυτές όμηροι θα επιστρέψουν σώες στις οικογένειές τους». δήλωσεο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σιν Μακόρμακ ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα για την απελευθέρωση και των υπόλοπων ομήρων.

Ταυτόχρονα και ο υπουργός Εξωτερικών της ΓαλλίαςΜπερνάρ Κουσνέρ χαιρέτισε την απελευθέρωση ενώ ζήτησε την απελευθέρωση και των υπόλοιπων «χωρίς καμία καθυστέρηση».

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση της ομηρίας των Νοτιοκορεατών εδώ και αρκετές εβδομάδες.

Οι Ταλιμπάν έχουν σκοτώσει δύο Νοτιοκορεάτες ομήρους. Είκοσι τρία άτομα είχαν απαχθεί πριν από τρεις εβδομάδες στην επαρχία Γκάζνι.

Διπλωμάτες από τη Σεούλ και εκπρόσωποι των Ταλιμπάν συναντήθηκαν και συμφώνησαν την άνευ όρων απελευθέρωση δύο άρρωστων γυναικών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο