«Πέρασε» από το Κογκρέσο των ΗΠΑ ο νόμος για την άρση των περιορισμών στις υποκλοπές
Η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε το Σάββατο το νόμο που επιτρέπει την άρση των περιορισμών στις υποκλοπές, στο όνομα της μάχης κατά της τρομοκρατίας. Ο νόμος πέρασε με 227 ψήφους υπέρ έναντι 183 κατά.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων υιοθέτησε το Σάββατο το νόμο που επιτρέπει την άρση των περιορισμών στις υποκλοπές, στο όνομα της μάχης κατά της τρομοκρατίας.
Η υπερψήφιση του νόμου, με ψήφους 227 έναντι 183, συνιστά νίκη για τον Λευκό Οίκο, ο οποίος είχε ρίξει όλο του το βάρος σε αυτό το ζήτημα.
Το βράδυ της Παρασκευής και παρά τις αντιρρήσεις των ηγετών του Δημοκρατικού Κόμματος, ο νόμος ψηφίστηκε από τη Γερουσία. Ο νόμος αυτός επιτρέπει στην αμερικανική κυβέρνηση να παρακολουθεί, χωρίς δικαστική εξουσιοδότηση και για διάστημα έως έξι μηνών, τηλεφωνικές συνομιλίες και επιστολές προς το εξωτερικό.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζ.Μπους ζήτησε το Σάββατο από τη Βουλή να ψηφίσει χωρίς καθυστέρηση το νόμο, ώστε η Αμερική να είναι ασφαλής.
«Δεν είναι ένας ιδανικός νόμος, αλλά είναι σημαντικό να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καθησυχάσουμε τον αμερικανικό λαό» δήλωσε ο βουλευτής των Δημοκρατικών Σιλβέστρε Ρέγιες, πρόεδρος της επιτροπής της Βουλής για την αντικατασκοπεία.
Αλλα στελέχη των Δημοκρατικών, όπως ο γερουσιαστής Χάρι Ριντ, διαφωνούν με το νόμο εκφράζοντας την άποψη ότι παραχωρούνται πολλές εξουσίες στον αμφιλεγόμενο υπουργό Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Γκονσάλες.
Το νόμο καταδίκασε η οργάνωση American Civil Liberties Union. «Είμαστε βαθύτατα δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι οι τακτικές τρομοκράτησης που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος οδηγούν για άλλη μια φορά το Κονγκρέσο στην υποταγή» δήλωσε ο διευθυντής της οργάνωσης Αντονι Ρομέρο.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας