Ψίχουλα χαρακτήρισε η Αλ.Παπαρήγα τις οικονομικές παροχές της κυβέρνησης
Ψίχουλα χαρακτήρισε η γγ του ΚΚΕ τις παροχές προς συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κρύβει τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό μετά τις εκλογές. Η Αλ.Παπαρήγα επανέλαβε την ανάγκη αποδυνάμωσης του δικομματισμού στις κάλπες.
30
Ψίχουλα χαρακτήρισε η γγ του ΚΚΕ τις παροχές προς συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι πάει να κρύψει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα μετά τις εκλογές. Η Αλέκα Παπαρήγα επανέλαβε την ανάγκη αποδυνάμωσης του δικομματισμού στις κάλπες.
«Αυτές οι εξαγγελίες που υπάρχουν στα προγράμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οι συζητήσεις που γίνονται για κατώτατο εγγυημένο εισόδημα, κατώτατη εθνική σύνταξη κλπ, οι παροχές που γίνονται στις ανύπαντρες μητέρες, στις μονογονεϊκές οικογένειες κλπ μας φέρνουν την εποχή του 1950, όταν η Φρειδερίκη μοίραζε τα βιβλιάρια απόρων κορασίδων και ανέβαινε σε έναν γαϊδαράκο και περιδιάβαινε τα χωριά και μοίραζε τέτοια επιδόματα. Ακριβώς είναι αυτή η λογική. Σε αυτή τη λογική κινούνται. Για αυτό λέμε ότι είναι εξευτελιστικές, γελοίες παροχές, αλλά και πολιτικά επικίνδυνες» εξήγησε.
Σε δηλώσεις της από τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό, η γενική γραμματέας προειδοποίησε ότι έρχονται επώδυνες αλλαγές στο Ασφαλιστικό με άνοδο των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξεων.
Η ίδια επανάλαβε την ανάγκη αποδυνάμωσης του δικομματισμού στις κάλπες. «Το βράδυ των εκλογών πρέπει και οι δύο, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να νιώσουν ότι τρέμει το έδαφος κάτω από τα πόδια τους. Πρέπει να έχουν απώλειες και οι δύο, να μη γίνει μεταφορά δυνάμεων από το ένα στο άλλο κόμμα. Είναι επικίνδυνοι και οι δύο.»
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με επιθέσεις που δέχεται το ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι το κόμμα της περίμενε αυτές τις επιθέσεις, τις είχε προαναγγείλει, για αυτό, όπως είπε, δεν προκαλούν έκπληξη. «Ξέρουμε και τους πρωτεργάτες, ξέρουμε και τους ενδιάμεσους και τους υλοποιητές.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι ώρα ξεκινάει η στάση εργασίας των διανομέων – «Πιάνει» και τον τελικό του Μουντιάλ
- Ευρώπη: Πώς βλέπουν την εκπαίδευση οι πολίτες – Η επαγγελματική κατάρτιση χάνει σε «κύρος», κερδίζει σε «δουλειές»
- Shops Open Across Greece this Sunday as Summer Sales Continue
- Airbnb: Τι γράφει το e-mail της ΑΑΔΕ σε ιδιοκτήτες ακινήτων
- Τσιτσιπάς – Κολινιόν 2-1: Νικητής ο Στέφανος, κατέκτησε το Γκστάαντ Όπεν! (vids)
- Μέσα στην σκοτεινή «αίρεση» του Έπσταϊν: Μαρτυρία πρώην βοηθού ξετυλίγει το νήμα του μηχανισμού κακοποίησης
- Meteo: Μέχρι και 43 βαθμούς Κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο – Ως πότε θα διαρκέσει ο καύσωνας
- Μουντιάλ 2026: Μέσι ή Γιαμάλ; Οι οπαδοί Αργεντινής και Ισπανίας απαντούν (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)
































![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [19.07 – 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/POSTER-copy-30-315x220.jpg)




















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442