Πέντε νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας της Μινεσότα
Στους πέντε ανέρχονται οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας στη Μινεάπολη. Οι αγνοούμενοι είναι μόνο οκτώ και όχι 30 όπως είχε αρχικά υπολογιστεί, αλλά οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί έχουν σχεδόν εξατμιστεί. Στην Πολιτεία σπεύδει ο Μπους.
Στους πέντε ανέρχονται οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας στη Μινεάπολη. Οι αγνοούμενοι είναι μόνο οκτώ και όχι 30 όπως είχε αρχικά υπολογιστεί, αλλά οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί έχουν σχεδόν εξατμιστεί. Στην Πολιτεία σπεύδει ο Μπους.
Οι Αρχές της Μινεσότα έχουν επιβεβαιώσει το θάνατο πέντε ατόμων και τον τραυματισμό άλλων 101. Το πέμπτο θύμα ανασύρθηκε από τα ερείπια αργά την Πέμπτη (τοπική ώρα).
Με νεότερη ανακοίνωση, οι Αρχές επισήμαναν ότι οι αγνοούμενοι είναι μόνο οκτώ και όχι 30 όπως πιστεύονταν αρχικά. Υπολογίζεται ότι 30 οχήματα έπεσαν στο ποτάμι με την κατάρρευση της γέφυρας.
Σταμάτησαν προσωρινά οι επιχειρήσεις των δυτών στο βυθό του ποταμού Μισισιπή, μιας και οι Αρχές εκτιμούν ότι είναι πολύ επικίνδυνο για τους δύτες να πέσουν στα νερά τη νύχτα (τοπική ώρα).
Έχουν εντοπίσει και άλλα θύματα στο ποτάμι, ωστόσο τα ισχυρά ρεύματα και τα θολά νερά αποτρέπουν την προσπάθεια ανάσυρσής τους.
Ο δήμαρχος της πόλης δεν έκρυβε την απαισιοδοξία του: «Δυστυχώς, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι ζωντανοί στο νερό. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί να μην θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή των δυτών.»
Στην Πολιτεία σπεύδει ο Τζορτζ Ο. Μπους, ο οποίος υποσχέθηκε οικονομική βοήθεια για την άμεση ανέγερση της γέφυρας.
Επιπλέον, ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ ζήτησε από τους κυβερνήτες όλων των Πολιτειών να ελέγξουν περίπου 700 παρόμοιες γέφυρες που υπάρχουν σε όλη τη χώρα, προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση βρίσκονται.
Νεότερα στοιχεία δείχνουν ότι η γέφυρα είχε κριθεί ανεπαρκής δομικά ήδη από το 1990.