
Κατά κύματα φτάνουν οι μετανάστες στο νησί Λαμπετούζα στο πέρασμα για την Ευρώπη
Περισσότεροι από 500 μετανάστες από χώρες της Αφρικής έχουν φτάσει την Κυριακή και την Δευτέρα στο νησί Λαμπετούζα ανακοίνωσαν οι Αρχές της Ιταλίας. Μόνο το πρωί της Δευτέρας αποβιβάστηκαν 250 άνθρωποι, οι 150 από αυτούς συνωστίζονταν σε μία βάρκα.
95
Περισσότεροι από 500 παράνομοι μετανάστες από χώρες της Αφρικής έχουν φτάσει την Κυριακή και την Δευτέρα στο νησί Λαμπετούζα ανακοίνωσαν οι Αρχές της Ιταλίας.
Μόνο το πρωί της Δευτέρας αποβιβάστηκαν 250 άνθρωποι, οι 150 από αυτούς συνωστίζονταν σε μία βάρκα.
Το νησί βρίσκεται ανάμεσα στην Αφρική και την Ευρώπη και τα τελευταία χρόνια αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό για χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική που αποτολμούν το επικίνδυνο ταξίδι τους θερινούς μήνες όταν οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες.
Την Κυριακή δύο μετανάστες σκοτώθηκαν όταν η λέμβος όπου επέβαινε συγκρούστηκε με ψαρόβαρκα στις ακτές της Λιβύης ενώ άλλοι τέσσερις έχουν χάσει τη ζωή τους σε δυστυχήματα γύρω από νησί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα σενάρια ως το φινάλε της Euroleague: Πώς βγαίνει πρώτος ο Ολυμπιακός, μέχρι 6η θέση ο Παναθηναϊκός
- Γιορτή σήμερα 4 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]
- Euroleague: Ο Μπαρτζώκας έγραψε ιστορία με 300 ματς στο πάγκο του Ολυμπιακού
- Ανάρπαστα μικρά και μεσαία διαμερίσματα
- Μπαρτζώκας: «Δεν μπορείς να συγκρίνεις αυτό το ματς με τα επόμενα»


