Κατά κύματα φτάνουν οι μετανάστες στο νησί Λαμπετούζα στο πέρασμα για την Ευρώπη
Περισσότεροι από 500 μετανάστες από χώρες της Αφρικής έχουν φτάσει την Κυριακή και την Δευτέρα στο νησί Λαμπετούζα ανακοίνωσαν οι Αρχές της Ιταλίας. Μόνο το πρωί της Δευτέρας αποβιβάστηκαν 250 άνθρωποι, οι 150 από αυτούς συνωστίζονταν σε μία βάρκα.
Περισσότεροι από 500 παράνομοι μετανάστες από χώρες της Αφρικής έχουν φτάσει την Κυριακή και την Δευτέρα στο νησί Λαμπετούζα ανακοίνωσαν οι Αρχές της Ιταλίας.
Μόνο το πρωί της Δευτέρας αποβιβάστηκαν 250 άνθρωποι, οι 150 από αυτούς συνωστίζονταν σε μία βάρκα.
Το νησί βρίσκεται ανάμεσα στην Αφρική και την Ευρώπη και τα τελευταία χρόνια αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό για χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική που αποτολμούν το επικίνδυνο ταξίδι τους θερινούς μήνες όταν οι καιρικές συνθήκες είναι καλύτερες.
Την Κυριακή δύο μετανάστες σκοτώθηκαν όταν η λέμβος όπου επέβαινε συγκρούστηκε με ψαρόβαρκα στις ακτές της Λιβύης ενώ άλλοι τέσσερις έχουν χάσει τη ζωή τους σε δυστυχήματα γύρω από νησί.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας