Εξηγήσεις για τη «νόθευση» των Πανελλαδικών ζητά ο Αλ.Αλαβάνος
Εξηγήσεις για την «προσπάθεια νόθευσης των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων» απαίτησε από την υπουργό Παιδείας ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας από την ακριτική Σάμο όπου πραγματοποιεί περιοδεία.
36
Εξηγήσεις για την «προσπάθεια νόθευσης των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων» απαίτησε από την υπουργό Παιδείας ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, μιλώντας τη Δευτέρα από την ακριτική Σάμο όπου πραγματοποιεί περιοδεία.
«Ζητάω από την υπουργό Παιδείας να εμφανιστεί αμέσως στη Βουλή και να δώσει άμεσα εξηγήσεις γιαυτή την προσπάθεια νόθευσης των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων», είπε.
Ο κ. Αλαβάνος ζήτησε επίσης «να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον των καθηγητριών που καταγγέλουν, διότι με αυτόν τον τρόπο επιχειρείται να επιβληθεί εκφοβισμός, τρόμος και να υπάρξει σιωπή».
«Εμείς ως Συνασπισμός, θεωρούμε πλέον ότι αυτό το σύστημα έχει εξαντληθεί και επαναφέρουμε τη συγκροτημένη μας πρόταση για ελεύθερη πρόσβαση όσων αποφοίτων του Λυκείου το επιθυμούν στα πανεπιστήμια. Είναι ένα σύστημα που ισχύει στην Αυστρία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες» επανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΝ σε συνέντευξη Τύπου.
Νωρίτερα, ο κ. Αλαβάνος επισκέφθηκε την Ενωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου και το Γενικό Νοσοκομείου Σάμου, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση και τους εργαζομένους.
Το πρωί της Τρίτης ο κ. Αλαβάνος αναχωρεί για τις εορταστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Ικαρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καισαρική: Το 67% των παιδιών στην Ελλάδα γεννιούνται με την συγκεκριμένη μέθοδο
- Επτά νεκροί και 24 τραυματίες στη Ρωσία μετά από επίθεση ουκρανικών drones
- Ρέκβιεμ για ένα κόμμα που έχει κλείσει τον κύκλο του – αυγή για μια νέα ελπίδα για την κοινωνία
- Ρόδρι: «Ο Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών»
- Αρκάς: Σε καλοκαιρινή διάθεση
- Το να μην κάνουμε τίποτα δεν είναι κακό
- Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος το Σάββατο – Σε «πορτοκαλί» συναγερμό η Κρήτη
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία ευκαιρία του Πολάκη για πρόεδρος – Σύγκρουση μέχρι τελικής πτώσης στην Κεντρική Επιτροπή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442