Αντίπαλός μας είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και οι πολιτικές της, λέει ο Αλ.Αλαβάνος
«Δικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και οι πολιτικές της» τονίζει σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος εξηγεί γιατί επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού με σκληρές προσωπικές εκφράσεις.
27
«Δικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και οι πολιτικές της» τονίζει σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος.
«Η Ν.Δ. είναι στην κυβέρνηση 150 εβδομάδες. Και ο κ. Καραμανλής έχει εμφανισθεί δύο φορές και έχει απουσιάσει, χωρίς σημείωμα γιατρού, 148 εβδομάδες».
Με αυτή τη φράση ο πρόεδρος του ΣΥΝ εξηγεί στη συνέντευξή του έναν από τους λόγους που τον οδήγησαν στην πρόσφατη έκρηξή του στη Βουλή, όπου επιτέθηκε με προσωπικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του πρωθυπουργού.
Δεν ήταν όμως η παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής από τον κ. Καραμανλή ο μόνος λόγος για τη σκληρή στάση που κράτησε σε εκείνη τη συνεδρίαση:
«Δεν έχουμε το ίδιο ύφος σε ένα γάμο και σε μια κηδεία. Αυτό το μαθαίνουμε από παιδιά. Η εικόνα ενός πρωθυπουργού, όταν ο Εθνικός Δρυμός της Αττικής ήταν ακόμα τυλιγμένος στις φλόγες, να ενδιαφέρεται αποκλειστικά να αξιοποιήσει τη σκανδαλολογία σε όφελός του, δεν επέτρεπε ούτε σιωπή ούτε υπεκφυγή, αλλά έγκλησή του στη σκληρή πραγματικότητα» λέει ο κ. Αλαβάνος.
O Αλέκος Αλαβάνος πιστεύει ότι το κόμμα του, που είναι το μικρότερο σε κοινοβουλευτική δύναμη, σήκωσε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο το μεγαλύτερο αντιπολιτευτικό βάρος σε όλα τα κρίσιμα θέματα:
«Στο άρθρο 16. Στην πολιτική καταστολής των ελευθεριών. Στα οικολογικά προβλήματα. Στις απαγωγές των Πακιστανών».
Αυτή η αντιπολιτευτική του τακτική, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΝ, είναι ο λόγος που δέχεται διαρκείς επιθέσεις ότι παρέχει ομπρέλα προστασίας στους «κουκουλοφόρους».
O πρόεδρος του ΣΥΝ απαντά με έντονο τρόπο και στους εσωκομματικούς αντιπάλους που τον κατηγορούν ότι ετοιμάζει για διάδοχό του τον Αλέξη Τσίπρα.
«Δεν φοράω δαχτυλίδι, φοράω βέρα και δεν τη δίνω σε κανέναν», λέει με έμφαση, ενώ προσπερνάει τις επικρίσεις ότι ανεβάζει τους τόνους λόγω του φόβου ότι το κόμμα θα μείνει εκτός Βουλής, όπως αποφεύγει και την αντιπαράθεση με το ΚΚΕ:
«Η νέα γενιά, και σωστά, γυρίζει τις πλάτες στα ιερογλυφικά των διενέξεων της Αριστεράς. O δικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και οι πολιτικές της» αναφέρει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καισαρική: Το 67% των παιδιών στην Ελλάδα γεννιούνται με την συγκεκριμένη μέθοδο
- Επτά νεκροί και 24 τραυματίες στη Ρωσία μετά από επίθεση ουκρανικών drones
- Ρέκβιεμ για ένα κόμμα που έχει κλείσει τον κύκλο του – αυγή για μια νέα ελπίδα για την κοινωνία
- Ρόδρι: «Ο Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών»
- Αρκάς: Σε καλοκαιρινή διάθεση
- Το να μην κάνουμε τίποτα δεν είναι κακό
- Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος το Σάββατο – Σε «πορτοκαλί» συναγερμό η Κρήτη
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία ευκαιρία του Πολάκη για πρόεδρος – Σύγκρουση μέχρι τελικής πτώσης στην Κεντρική Επιτροπή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442