
Η Αλ Κάιντα είναι τόσο δυνατή όσο πριν την 11η Σεπτεμβρίου, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται έκθεση υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με την οποία η Αλ Κάιντα αποτελεί σήμερα κίνδυνο εξίσου μεγάλο, όπως και τους μήνες πριν την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Τις πληροφορίες διέψευσε ο Τζ.Ο.Μπους.
91
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται έκθεση υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με την οποία η Αλ Κάιντα αποτελεί τώρα κίνδυνο εξίσου μεγάλο, όπως και τους μήνες πριν την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Τις πληροφορίες διέψευσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ.Ο.Μπους.
Η εφημερίδα Washington Post επικαλείται έκθεση της κυβέρνησης Μπους, σύμφωνα με την οποία η Αλ Κάιντα έχει και έχει βρει ασφαλές καταφύγιο σε απομακρυσμένες περιοχές του Πακιστάν.
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών είπαν την Τετάρτη στο Κογκρέσο ότι οι ενέργειες της Αλ Κάιντα, η χρηματοδότησή της και οι επικοινωνίες της έχουν αυξηθεί από τότε που εγκαταστάθηκε σε νέες βάσεις στο Πακιστάν.
Ο Μάικλ Τσέρτοφ, υπουργός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, είχε δηλώσει στην Chicago Tribune ότι η αίσθησή του είναι πως οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο επίθεσης αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο την Πέμπτη είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για άμεση ή σε σύντομο χρονικό διάστημα επίθεση στο αμερικανικό έδαφος.
Αλλά και ο Τζορτζ.Ο.Μπους σε συνέντευξη Τύπου αρνήθηκε ότι η Αλ Κάιντα είναι σήμερα πιο δυνατή απ ότι ήταν πριν την 11η Σεπτεμβρίου. «Εξαιτίας της δράσης μας, η Αλ Κάιντα είναι σήμερα πιο αδύναμη απ όσο θα ήταν σε διαφορετική περίπτωση» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Εξακολουθούν να είναι απειλή. Είναι ακόμα επικίνδυνοι και γιαυτό είναι σημαντικό να επιτύχουμε στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και όπου αλλού τους βρούμε» είπε ο Τζ.Ο.Μπους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα σενάρια ως το φινάλε της Euroleague: Πώς βγαίνει πρώτος ο Ολυμπιακός, μέχρι 6η θέση ο Παναθηναϊκός
- Γιορτή σήμερα 4 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]
- Euroleague: Ο Μπαρτζώκας έγραψε ιστορία με 300 ματς στο πάγκο του Ολυμπιακού
- Ανάρπαστα μικρά και μεσαία διαμερίσματα
- Μπαρτζώκας: «Δεν μπορείς να συγκρίνεις αυτό το ματς με τα επόμενα»


