Η Αλ Κάιντα είναι τόσο δυνατή όσο πριν την 11η Σεπτεμβρίου, αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται έκθεση υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με την οποία η Αλ Κάιντα αποτελεί σήμερα κίνδυνο εξίσου μεγάλο, όπως και τους μήνες πριν την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Τις πληροφορίες διέψευσε ο Τζ.Ο.Μπους.
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούνται έκθεση υπηρεσιών πληροφοριών, σύμφωνα με την οποία η Αλ Κάιντα αποτελεί τώρα κίνδυνο εξίσου μεγάλο, όπως και τους μήνες πριν την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Τις πληροφορίες διέψευσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ.Ο.Μπους.
Η εφημερίδα Washington Post επικαλείται έκθεση της κυβέρνησης Μπους, σύμφωνα με την οποία η Αλ Κάιντα έχει και έχει βρει ασφαλές καταφύγιο σε απομακρυσμένες περιοχές του Πακιστάν.
Αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών είπαν την Τετάρτη στο Κογκρέσο ότι οι ενέργειες της Αλ Κάιντα, η χρηματοδότησή της και οι επικοινωνίες της έχουν αυξηθεί από τότε που εγκαταστάθηκε σε νέες βάσεις στο Πακιστάν.
Ο Μάικλ Τσέρτοφ, υπουργός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, είχε δηλώσει στην Chicago Tribune ότι η αίσθησή του είναι πως οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο επίθεσης αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο την Πέμπτη είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για άμεση ή σε σύντομο χρονικό διάστημα επίθεση στο αμερικανικό έδαφος.
Αλλά και ο Τζορτζ.Ο.Μπους σε συνέντευξη Τύπου αρνήθηκε ότι η Αλ Κάιντα είναι σήμερα πιο δυνατή απ ότι ήταν πριν την 11η Σεπτεμβρίου. «Εξαιτίας της δράσης μας, η Αλ Κάιντα είναι σήμερα πιο αδύναμη απ όσο θα ήταν σε διαφορετική περίπτωση» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Εξακολουθούν να είναι απειλή. Είναι ακόμα επικίνδυνοι και γιαυτό είναι σημαντικό να επιτύχουμε στο Αφγανιστάν και το Ιράκ και όπου αλλού τους βρούμε» είπε ο Τζ.Ο.Μπους.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας