
Ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τον κανονισμό λειτουργίας των ETFs
Τον κανονισμό λειτουργίας των ETFs (Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια) ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στην εταιρία «Ηitech AE», για μη έγκαιρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για σημαντικές μεταβολές σε προβλέψεις αποτελεσμάτων.
93
Τον κανονισμό λειτουργίας των ETFs (Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια) ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά την συνεδρίαση της την Πέμπτη, ενώ επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στην εταιρία «Ηitech AE», διότι παρέλειψε να ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό για σημαντικές μεταβολές σε προβλέψεις αποτελεσμάτων που είχε δημοσιοποιήσει.
Ειδικότερα, ενέκρινε:
- Απόφαση για τους όρους και τις προϋποθέσεις εισαγωγής, καταχώρησης και διαπραγμάτευσης των μεριδίων αμοιβαίων κεφαλαίων σε οργανωμένη αγορά (Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια).
- Το περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου για την υποχρεωτική πρόταση της εταιρίας «Ηomeric AE» για την απόκτηση των μετοχών της εταιρίας «ΕLMEC SPORT AE».
- Tο περιεχόμενο του ενημερωτικού δελτίου για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΓΑ» με δημόσια προσφορά και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο ΧΑ
- Τη χορήγηση άδειας στην εταιρία «MARFIN AEΔΑΚ» για την παροχή πρόσθετων υπηρεσιών και τροποποίηση άρθρων του καταστατικού της σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 4 του ν. 3283/2004.
- Τη χορήγηση άδειας ΑΕΕΔ στις υφιστάμενες ΑΕΛΔΕ «ΔΡΑΜΑ» με έδρα τη Δράμα, «ΣΙΓΜA ΠΙ» με έδρα το Αίγιο και και στην υπό ίδρυση εταιρία «ΑΞΕΟΝ ADVISORS» με έδρα το Μαρούσι.
- Την επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ στην εταιρία «ΗΙΤECH AE» διότι παρέλειψε να ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό για σημαντικές μεταβολές σε προβλέψεις αποτελεσμάτων που είχε δημοσιοποιήσει.
- Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της «VENT AEΕΔ» με έδρα την Αθήνα κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 περ. (β) του άρθρου 30του ν. 2396/1996.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο ενός διοικητή εφέδρων στο νότιο Λίβανο
- Ο Γκαλιμπάφ μίλησε για τον έλεγχο του Ορμούζ και για την κρίση που παραλίγο να τορπιλίσει τις διαπραγματεύσεις
- Κυπελλούχος Ισπανίας η Ρεάλ Σοσιεδάδ, νίκησε την Ατλέτικο σε έναν δραματικό τελικό (vids)
- Προσομοιωτές F-16 και F-35 και εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας της Πολεμικής Αεροπορίας στην Άμφισσα
- Το Ισραήλ κατεδαφίζει κτίρια – ανάμεσά τους σχολείο – στο νότιο Λίβανο
- Ο τελευταίος που είδε ζωντανό και μίλησε με τον Αλέκο Δασκαλάκη πριν τη μοιραία διαδρομή – Νέες πληροφορίες στο φως


