Πύρινα μέτωπα κοντά στη Λαμία
Δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονταν σε εξέλιξη το βράδυ της Τετάρτης δέκα χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας, μέχρι την οποία έφτασαν οι πυκνοί καπνοί. Η φωτιά είχε κάψει κυρίως δασικές εκτάσεις. Επτά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και επίγειες δυνάμεις έδιναν τη μάχη της πυρόσβεσης.
71
Δύο πύρινα μέτωπα βρίσκονταν σε εξέλιξη το βράδυ της Τετάρτης δέκα χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας. Επτά αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και επίγειες δυνάμεις από όλο το νομό Φθιώτιδας προσπαθούσαν να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα.
Η πρώτη φωτιά ξέσπασε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα δυτικά του χωριού Λαδικού, κοντά στην Υπάτη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η φωτιά ξεκίνησε από μια καλαμιά και επεκτάθηκε σε δασική έκταση. Αλλες πληροφορίες θέλουν τη φωτιά να ξεκίνησε από πυλώνα της ΔΕΗ. Βοηθούμενη από τους ισχυρούς δυτικούς ανέμους πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, δημιουργώντας ένα μέτωπο δύο χιλιομέτρων μέσα σε πυκνή δασική βλάστηση.
Η φωτιά ξεπέρασε τα σημεία στα οποία προσπάθησαν να την σταματήσουν οι πυροσβέστες και ανέκοψε ταχύτητα, μόλις έφτασε στον επαρχιακό δρόμο.
Περί τις 7 το βράδυ, δύο αεροσκάφη προσπάθησαν και ανέκοψαν ορισμένα δευτερεύοντα μέτωπα, ενώ σε αρκετά σημεία πυροσβεστικές δυνάμεις αναγκάστηκαν να περιφρουρούν κυρίως στάβλους, που κυριολεκτικά είχαν περικυκλωθεί από τις φλόγες. Χωματουργικά μηχανήματα της νομαρχίας και του Δήμου Υπάτης δημιούργησαν αυτοσχέδιες αντιπυρικές ζώνες, κρατώντας τις φλόγες μακριά από την κατοικημένη περιοχή.
Ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο στην Υπάτη, έξι χιλιόμετρα βόρεια, κοντά στο χωριό Στύρφακα, ξέσπασε νέο μέτωπο, που πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, έχοντας ανατολική πορεία και επεκτάθηκε σε μια ρεματιά, όπου υπήρχαν ποιμνιοστάσια, τα οποία προς στιγμή κινδύνευσαν.
Η επέμβαση των αεροσκαφών περιόρισε την ένταση της φωτιάς, ενώ μεταφέρθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής ακόμη και από γειτονικούς νομούς, για να αντιμετωπίσουν τις φλόγες.
Λίγο πριν τις 8 το βράδυ η φωτιά στην Υπάτη είχε περιοριστεί σε δύο μικρότερα μέτωπα, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρισκόταν η φωτιά στη Στύρφακα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ασπρόπυργος: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό οδηγό μοτοσικλέτας στη λεωφόρο ΝΑΤΟ
- Το Ιράν θα εκτελέσει την πρώτη γυναίκα διαδηλώτρια, καθώς συνεχίζεται η βίαιη καταστολή του Ιανουαρίου
- Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης έπεσε από ύψος 2,5 μέτρων τη στιγμή που παραβίαζε επιχείρηση
- Κυβέρνηση Μητσοτάκη: η «νέα κανονικότητα» θεσμικής παραβατικότητας, κυνισμού, υπονόμευσης της δημοκρατίας
- Ρομποτική Αρθροπλαστική Ισχίου & Γόνατος
- Τζορτζ Κάρλιν: Όταν ο γνωστός κωμικός βρέθηκε στο «μικροσκόπιο» του FBI
- Η γενιά που μεγάλωσε με τσιγάρο αλλάζει σελίδα – και μιλά για το TOKOVYS
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (15/4): Δράση με ελληνικό μπάσκετ και Champions League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442