Νέο κύμα εκλογολογίας μετά το «γρίφο» Καραμανλή για τις κάλπες
Νέο κύκλο συζητήσεων, ακόμα και μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, έχει προκαλέσει η έμμεση αναφορά του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή κατά την τελευταία ημέρα του συνεδρίου της ΝΔ για την ημερομηνία των εκλογών. «Είμαστε στην τελική ευθεία» δήλωσε ο Μ.Λιάπης.
28
Νέο κύκλο συζητήσεων, ακόμα και μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών, έχει προκαλέσει η έμμεση αναφορά του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή κατά την τελευταία ημέρα του συνεδρίου της ΝΔ για την ημερομηνία των εκλογών.
Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών θα κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο, δήλωση η οποία έρχεται σε αντίθεση με τα σενάρια για κάλπες το Φθινόπωρο.
Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για μεταρρυθμίσεις «με χρονοδιάγραμμα τετραετίας», αλλά αυτό περισσότερο τροφοδότησε τις συζητήσεις για την ημερομηνία κατά την οποία θα στηθούν οι κάλπες, παρά τις σταμάτησε.
«Ισχύει ότι έχουμε πει» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Θοδωρή Ρουσόπουλου σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το χρόνο των εκλογών. Σε ερώτημα δε για το νομοσχέδιο για την ψήφο των ομογενών ο κ. Ρουσόπουλος περιορίστηκε να απαντήσει πως «ό,τι έχει πει σχετικά ο πρωθυπουργός ισχύει».
Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Μega εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάρτιο, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να γίνει και ανασχηματισμός.
O υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης από το Κιάτο όπου βρέθηκε για την επέκταση της γραμμής του προαστιακού δήλωσε ότι οι «εκλογές κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνουν, όμως σε κάθε περίπτωση είμαστε στην τελική ευθεία».
«Η ΝΔ θα κερδίσει γιατί είναι η μόνη αξιόπιστη, υπεύθυνη πολιτική δύναμη» σημείωσε ο υπουργός και πρόσθεσε πως «ο λαός δεν θέλει μαθητευόμενους μάγους που δεν έχουν κάνει την αυτοκριτική τους».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για «παιχνίδια του πρωθυπουργού με το εκλογικό ημερολόγιο» που δεν θα γλιτώσουν την κυβέρνηση από την ήττα και επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές «εδώ και τώρα».
Την εκτίμηση ότι «παίζεται ένα παιχνίδι καθορισμού της ημερομηνίας των εκλογών» έκανε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «για μας δεν υπάρχει ούτε αιφνιδιασμός, ούτε τίποτα, δεν μας απασχολεί πότε θα γίνουν εκλογές. Ας τις κάνουν όποτε θέλουν. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι τι θα βγάλει η κάλπη, να μη βγάλει μία από τα ίδια».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καισαρική: Το 67% των παιδιών στην Ελλάδα γεννιούνται με την συγκεκριμένη μέθοδο
- Επτά νεκροί και 24 τραυματίες στη Ρωσία μετά από επίθεση ουκρανικών drones
- Ρέκβιεμ για ένα κόμμα που έχει κλείσει τον κύκλο του – αυγή για μια νέα ελπίδα για την κοινωνία
- Ρόδρι: «Ο Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών»
- Αρκάς: Σε καλοκαιρινή διάθεση
- Το να μην κάνουμε τίποτα δεν είναι κακό
- Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος το Σάββατο – Σε «πορτοκαλί» συναγερμό η Κρήτη
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία ευκαιρία του Πολάκη για πρόεδρος – Σύγκρουση μέχρι τελικής πτώσης στην Κεντρική Επιτροπή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442