Ήττα στα πέναλτι για την Εθνική γυναικών από τον Καναδά στο World League
Η Εθνική ηττήθηκε με 12-11 στα πέναλτι απο την αντίστοιχη του Καναδά (κανονικό παιχνίδι 7-7) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του World League που πραγματοποιείται στην πόλη Μόντρεαλ του Καναδά. Η ομάδα μας έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στον μικρό τελικό της Κυριακής και έχει πιθανότητες ακόμη να περάσει στον μεγάλο τελικό, εάν κερδίσει νωρίτερα τις ΗΠΑ.
Η Εθνική ηττήθηκε με 12-11 στα πέναλτι απο την αντίστοιχη του Καναδά (κανονικό παιχνίδι 7-7) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του World League που πραγματοποιείται στην πόλη Μόντρεαλ του Καναδά.
Σύμφωνα με την ιδιορρυθμία της βαθμολόγησης αυτού του τουρνουά (3 βαθμοί για τη νίκη, 2 βαθμοί για την νίκη στα πέναλτι, 1 βαθμός για την ήττα στα πέναλτι και 0 βαθμός για την ήττα), η ομάδα του Κούλη Ιωσηφίδη συγκεντρώνει 7 βαθμούς, βρίσκεται στην τρίτη θέση, έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στον μικρό τελικό της Κυριακής και έχει πιθανότητες ακόμη να περάσει στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, εαν κερδίσει νωρίτερα τις ΗΠΑ.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η Αγγελική Γερόλυμου, εκτέλεσε τέσσερα πέναλτι (στην κανονική περίοδο και στην διαδικασία των πέναλτι) και πέτυχε τα δύο, ενώ στα προηγούμενα ματς είχε 100% επιτυχία με 20 στα 20!
Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό σε εξέλιξη και καμιά ομάδα δεν ξέφυγε στο σκορ. Οι Καναδέζες προηγήθηκαν 112 πριν τη λήξη, αλλά η Γερόλυμου ισοφάρισε με ένα καταπληκτικό σουτ απο την περιφέρεια 5 πριν το τέλος του αγώνα, χαρίζοντας ένα βαθμό στην Εθνική.
Η Πατρινιά πολίστρια που είχε σημειώσει άλλα δυο τέρματα στην συνάντηση, στάθηκε μοιραία όμως στα πέναλτι που είναι η… σπεσιαλιτέ της. Έχασε ένα στο κανονικό παιχνίδι και ένα στα πέναλτι (το 6ο). Στο καθοριστικό όμως πέναλτι, η Εθνική προηγείτο με 4-3, η Αντωνάκου απέτυχε και ο αγώνας δυστυχώς δεν τέλειωσε σε εκείνο το σημείο.
Τα οκτάλεπτα: 0-0, 3-3, 2-2, 2-2 (7-7 στο κανονικό παιχνίδι)
Στα πέναλτι (παράταση δεν υπάρχει σε αυτό το τουρνουά): Γερόλυμου 1-0, Τσίκος 1-1, Ρουμπέση 2-1, Μπράντεν 2-2, Λαρά 3-2, Ράντου 3-3, Λιόση 4-3, Περό – απέκρουσε η Μυλωνάκη, Αντωνάκου – απέκρουσε η Ρίντελ, Αλόγκμπο 4-4, Γερόλυμου – δοκάρι, Τσίκος 4-5.
Στατιστικά: Ελλάδα 2/10 με παίκτρια παραπάνω, 1/2 με πέναλτι, 4 απο την περιφέρεια – Καναδάς 2/4 με παίκτρια παραπάνω, 3/3 με πέναλτι, 1 στην κόντρα και 1 απο την θέση της φουνταριστού.
Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει το έργο σύγχρονου χοροθεάτρου της Βαλεντίνης Γιαννοπούλου MyCenae. Μια παράσταση για τον μύθο των Ατρειδών. Για μια και μοναδική βραδιά την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στις 20.30
Μετά τη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό, τα αγαπημένα τραγούδια του Θάνου Μικρούτσικου ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη. Την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών