66

Με χατ-τρικ του Ρομπίνιο η Βραζιλία επικράτησε της Χιλής με 3-0, στο μισοτελειωμένο γήπεδο «Μονουμεντάλ» της πόλης Ματουρίν, για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Κόπα Αμέρικα, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βενεζουέλα.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης άνοιξε το σκορ για τη «σελεσάο» εκτελώντας αμφισβητούμενο πέναλτι στο 36ο λεπτό και ολοκλήρωσε τον προσωπικό θρίαμβό του στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης – όπου η Χιλή είχε πλέον ξεμείνει από δυνάμεις – σκοράροντας στο 84ο και το 87ο λεπτό.

Έτσι, η Βραζιλία – που είχε υποστεί ήττα σοκ από το Μεξικό του Νέρι Καστίγιο στην πρεμιέρα του ομίλου – παρέμεινε ζωντανή στην υπόθεση πρόκριση, έχοντας τρεις βαθμούς, όσους όμως έχει η Χιλή, χάρη στη νίκη της με 3-2 επί του Εκουαδόρ.

Εν τω μεταξύ, το εισιτήριο για τους προημιτελικούς του Κόπα Αμέρικα εξασφάλισε το Μεξικό μετά από το 2-1 επί του Ισημερινού. Με τον Νέρι Καστίγιο να σκοράρει για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, η ομάδα του Ούγκο Σάντσες προηγήθηκε με γκολ του άσου του Ολυμπιακού στο 21.

Ο Ομάρ Μπράβο διπλασίασε τα τέρματα του Μεξικού στο 79 και το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες του Λουίς Φερνάντο Σουάρες ήταν να μειώσουν με τον Εντισον Μέντες στο 84.

Στο 78 πέρασε στο παιχνίδι, για την ομάδα του Ισημερινού, ο έτερος παίχτης του Ολυμπιακού Φέλιξ Μπόρχα παίρνοντας τη θέση του Κάρλος Τενόριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ