
Κυβερνοεπίθεση σε συστήματα του αμερικανικού Πενταγώνου
Έως και 1.500 υπολογιστές του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας τέθηκαν προληπτικά εκτός λειτουργίας λόγω επίθεσης άγνωστων χάκερ σε σύστημα που διακινεί μη απόρρητη ηλεκτρονική αλληλογραφία, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
36
Έως και 1.500 υπολογιστές του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας τέθηκαν προληπτικά εκτός λειτουργίας λόγω επίθεσης άγνωστων χάκερ σε σύστημα που διακινεί μη απόρρητη ηλεκτρονική αλληλογραφία, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
Τμήματα του συστήματος «τέθηκαν εκτός λειτουργίας χθες το απόγευμα έπειτα από την ανίχνευση διείσδυσης» δήλωσε αργά την Πέμπτη ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς. Πρόσθεσε ότι η λειτουργία της υπηρεσίας θα αποκατασταθεί «πολύ σύντομα».
«Προφανώς διαθέτουμε εφεδρικά συστήματα […] θα υπάρξει αναστάτωση σε θέματα διοίκησης και ενόχληση του προσωπικού», είπε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τη φύση ή την προέλευση της επίθεσης.
Το σύστημα διακινεί ηλεκτρονική αλληλογραφία «ρουτίνας», η οποία αφορά διοικητικά θέματα και δεν περιλαμβάνει διαβαθμισμένες πληροφορίες για στρατιωτικές επιχειρήσεις, διαβεβαίωσε ο Γκέιτς.
Δήλωσε επίσης ότι το Πεντάγωνο δέχεται εκατοντάδες επιθέσεις κάθε μέρα οι οποίες συνήθως αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.
Την Τετάρτη, επιτροπή του Κογκρέσου αποκάλυψε ότι χάκερ κατάφεραν να διεισδύσουν σε υπολογιστές του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, της υπηρεσίας που παρέχει στην κυβέρνηση προστασία από κυβερνοεπιθέσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η μυστική ζωή του Μάικλ Τζάκσον ως «Τζο», Μάρτυρα του Ιεχωβά – Για τη «σωτηρία της ψυχής»
- Ασύλληπτα χρήματα: Πόσα πήραν οι Μέσι, Ρονάλντο, Εμπαπέ και Βινίσιους για τη διαφήμιση της Lego (pic)
- Σύνοδος Πρυτάνεων: «Όχι» των φοιτητών σε ιδιωτικά ΑΕΙ και διαγραφές
- Τουρνάς: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και το φετινό καλοκαίρι – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
- Ολυμπιακός: Η κατάρα της πρώτης θέσης (και άλλες κουταμάρες)
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
