
Συμφωνία Ιράκ με την UNESCO για την ανοικοδόμηση του σιιτικού τεμένους στη Σαμάρα
Η ιρακινή κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με την UNESCO για την ανοικοδόμηση του σιιτικού τεμένους της Σαμάρα, που υπέστη σοβαρές καταστροφές από βομβιστική επίθεση την περασμένη Τετάρτη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Νούρι αλ Μαλίκι.
27
Η ιρακινή κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με την UNESCO για την ανοικοδόμηση του σιιτικού τεμένους της Σαμάρα, που υπέστη σοβαρές καταστροφές από βομβιστική επίθεση την περασμένη Τετάρτη, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Νούρι αλ Μαλίκι.
«Υπογράψαμε συμφωνία με την UNESCO για να αρχίσουμε αμέσως την ανοικοδόμηση του τεμένους» ανακοίνωσε ο κ. Μαλίκι στη διάρκεια συνομιλίας που είχε με τον Αμερικανό υπουργό Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του.
Ο Ιρακινός πρωθυπουργός δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.
Την περασμένη Τετάρτη, οι δυο μιναρέδες του μαυσωλείου της Σαμάρα (120 χλμ βόρεια της Βαγδάτης), ένας από τους πλέον σημαντικούς ιερούς τόπους των σιιτών, κατέρρευσαν μετά από βομβιστική επίθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Η μυστική ζωή του Μάικλ Τζάκσον ως «Τζο», Μάρτυρα του Ιεχωβά – Για τη «σωτηρία της ψυχής»
- Ασύλληπτα χρήματα: Πόσα πήραν οι Μέσι, Ρονάλντο, Εμπαπέ και Βινίσιους για τη διαφήμιση της Lego (pic)
- Σύνοδος Πρυτάνεων: «Όχι» των φοιτητών σε ιδιωτικά ΑΕΙ και διαγραφές
- Τουρνάς: Όλοι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα και το φετινό καλοκαίρι – Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
- Ολυμπιακός: Η κατάρα της πρώτης θέσης (και άλλες κουταμάρες)
- Η απολογία του Μαλακάι Φλιν: «Ενήργησα με τρόπο που δεν αντικατοπτρίζει εμένα…»
