89

Οι πιθανότητες του Αρη για την απόκτηση του τζοβάνι Ντος Σάντος έχουν αρχίσει να μειώνονται καθώς ο Μεξικάνος μεσοεπιθετικός δηλώνει ότι θέλει να επιτύχει την προαγωγή στη βασική ομάδα της Μπαρτσελόνα, χωρίς να θέλει να μπει σε διαδικασία εξέτασης άλλων προοπτικών στη καριέρα του.

Εκ των προτέρων διευκρινίστηκε ότι η περίπτωση του Τζιοβάνι Ντος Σάντος έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας. Για τους ανθρώπους του Αρη αποτελεί όμως ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα της τελευταίας διετίας. Πρόκειται άλλωστε για ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο οποίος συγκρίνεται μάλιστα με τον Ροναλντίνιο.

Ο ίδιος, όμως με δηλώσεις του στον ισπανικό δικτυακό τόπο«Sport.es» υποστήριξε ότι «στόχος μου είναι η πρώτη ομάδα της Μπαρτσελόνα και η καθιέρωση σε αυτή». Όταν ρωτήθηκε για τις προοπτικές που υπάρχουν σε περίπτωση που δεν προαχθεί στη πρώτη ομάδα των «μπλαουκγράνα».

Ο Τζιοβάνι Ντος Σάντος προετοιμάζεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαιριστών U21 που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου μήνα κι ελπίζει ότι μέσα από τις εμφανίσεις του θα πείσει τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα, ώστε να τον συμπεριλάβουν στην πρώτη ομάδα.

Επί της ουσίας, η μεξικανική Σίβας το τελευταίο διάστημα ασκεί πίεση στη Μπαρτσελόνα ούτως ώστε να αποκτήσει τον Τζιοβάνι ως δανεικό.

«Έχω συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα και οφείλουμε να σεβόμαστε τα συμβόλαιά μας. Αν τώρα πρέπει να πάω στο Μεξικό, θα επιλέξω την Αμέρικα η οποία εδρεύει στην ιδιαίτερά μου πατρίδα (Μοντερέι)».

Ο Μεξικάνος ποδοσφαιριστής υποστήριξε ότι θέλει την Αμέρικα (εφόσον πάει στο Μεξικό), επειδή και ο πατέρας του υπήρξε αθλητής της ομάδας.

Στον Αρη γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες προσέγγισης του Τζιοβάντι Ντος Σάντος δεν είναι πολλές. Προσπάθησαν να τον προσεγγίσουν μέσω της φιλοξενίας που παρείχαν στον πατέρα του στη Θεσσαλονίκη, αλλά και των συζητήσεων με υψηλόβαθμα στελέχη των «μπλαουγκράνα».

Μάλιστα, δεσμεύτηκαν για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα έχει ο αθλητής σε περίπτωση που δεχθεί να συνεχίσει τη καριέρα του στον Αρη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr