Ανεστάλη η κατάληψη των ταινιοδρόμων μεταφοράς τέφρας και λιγνίτη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης από τους κατοίκους στην περιοχή Ακρινής του δήμου Ελλησπόντου. Είχε ξεκινήσει στις 3 Ιουνίου με αίτημα τη μετεγκατάσταση του οικισμού τους.
Ανεστάλη η κατάληψη των ταινιοδρόμων μεταφοράς τέφρας και λιγνίτη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου Κοζάνης από τους κατοίκους του δημοτικού διαμερίσματος Ακρινής του δήμου Ελλησπόντου.
Είχε ξεκινήσει την Κυριακή 3 Ιουνίου, με αίτημα τη μετεγκατάσταση του οικισμού τους.
Έπειτα από γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, αποφασίστηκε η διακοπή της κατάληψης των ταινιοδρόμων, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στη ΔΕΗ, αλλά και έως ένδειξη καλής θέλησης.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος και Ανέργων Ακρινής, Αλέξανδρος Σαριαννίδης, την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν με αρμόδιους του υπουργείου Ανάπτυξης.
Ο κ. Σαριαννίδης ευχήθηκε να υπάρξει θετική εξέλιξη στο αίτημά τους, σημειώνοντας παράλληλα ότι από το αποτέλεσμα της συνάντησης θα εξαρτηθούν και οι επόμενες κινήσεις τους.