
Διασύνδεση των νησιών με το δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας προτείνει η ΡΑΕ
Τη διασύνδεση των νησιών με το δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας υπέδειξε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Μ.Καραμάνης, ως την πλέον κατάλληλη λύση για τη διαχρονική αντιμετώπιση του προβλήματος της ηλεκτροδότησης των νησιωτικών περιοχών.
71
Τη διασύνδεση των νησιών με το δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας υπέδειξε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), Μ.Καραμάνης, ως την πλέον κατάλληλη λύση για τη διαχρονική αντιμετώπιση του προβλήματος της ηλεκτροδότησης των νησιωτικών περιοχών.
Μιλώντας στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Καραμάνης ανέφερε ότι μέχρι το 2011 θα έχουν καλυφθεί οι ανάγκες των περισσότερων νησιών σε ηλεκτρική ενέργεια.
«Το 2011 θα έχουμε φτάσει στους στόχους μας για αύξηση της ηλεκτρικής ισχύος στα περισσότερα νησιά, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες τους. Ωστόσο, τότε θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των μεγάλης ηλικίας (άνω των 30 ετών) ηλεκτροπαραγωγών μονάδων» επισήμανε, υποδεικνύοντας ως σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος τη διασύνδεση των νησιών με το δίκτυο της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Για το ερχόμενο καλοκαίρι, ο κ. Καραμανής είπε ότι στα νησιά θα εγκατασταθούν φορητές ηλεκτρογεννήτριες που θα παράγουν 106,6 μεγαβάτ. Ειδικότερα για τη Ρόδο, είπε ότι θα ενισχυθεί με επιπλέον 50 μεγαβάτ, 27 εκ των οποίων από τις φορητές ηλεκτρογεννήτριες και 26,8 από την τράπεζα ηλεκτροπαραγωγών ζευγών της ΔΕΗ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνελήφθη στο Νέο Κόσμο ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οικονομολόγοι ζητούν την επιβολή φόρου στα απροσδόκητα κέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Χρηματοδότηση 7.955.000€ για την ανέγερση Καλλιτεχνικού Σχολείου στην Έδεσσα
- Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο λιμάνι του Πειραιά – Στο νοσοκομείο ο οδηγός
- Πέρκα: Απαξίωση του Συντάγματος, θεσμική εκτροπή και ευτελισμός
- Οι διαιτητές του Παναθηναϊκός – Εφές
