Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φιλική ήττα της ΑΕΚ με 2-1 από την Μπενφίκα στη Νέα Υόρκη, ντεμπούτο του Ράμος

Φιλική ήττα της ΑΕΚ με 2-1 από την Μπενφίκα στη Νέα Υόρκη, ντεμπούτο του Ράμος

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η ΑΕΚ από την Μπενφίκα στο φιλικό που έγινε στο «Giant Stadium» της Νέας Υόρκης, παρουσία αρκετών ομογενών, οι οποίοι δημιούργησαν γιορτινή ατμόσφαιρα στην κερκίδα, αποθεώνοντας τους παίκτες της «Ένωσης». Δεν εντυπωσίασαν οι υπό δοκιμή Βραζιλιάνοι Ροβέρσιο και Αλκάντρα. Κινητικός στο ντεμπούτο του ο Έντσον Ράμος.
- Νικολαΐδης για «Ρίμπο», γήπεδο και μπάτζετ
- Φερέρ: Να σπάσουμε την ηγεμονία

89

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η ΑΕΚ από την Μπενφίκα στο φιλικό που έγινε στο «Giant Stadium» της Νέας Υόρκης, παρουσία αρκετών ομογενών, οι οποίοι δημιούργησαν γιορτινή ατμόσφαιρα στην κερκίδα, αποθεώνοντας τους παίκτες της «Ένωσης».

Τα βλέμματα των φίλων του «Δικεφάλου» ήταν στραμμένα στους δύο υπό δοκιμή κεντρικούς αμυντικούς από την Βραζιλία, Ροβέρσιο και Αλκάνταρα. Αμφότεροι δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο, ενώ πιο σίγουρος στις επεμβάσεις του ήταν ο Ροβέρσιο, σε αντίθεση με τον συμπατριώτη του που φάνηκε να είναι αρκετά αργός.

Ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Έντσον Ράμος, ο οποίος έδειξε να είναι κινητικός στην δεξιά πλευρά της άμυνας, χωρίς να πάρει πολλές επιθετικές πρωτοβουλίες. Κορυφαίος παίκτης της «Ένωσης» ήταν ο Γκουστάβο Μαντούκα, ο οποίος γιόρτασε με γκολ την παραμονή του στην ομάδα και μάλιστα κόντρα στον προηγούμενο σύλλογό του.

Τον 27χρονο βραζιλιάνο ακολούθησε σε απόδοση ο Ζούλιο Σέζαρ, ενώ σταθερός όποτε χρειάστηκε να επέμβει ήταν ο νεαρός τερματοφύλακας, Γιάννης Αραμπατζής. Η ΑΕΚ προηγήθηκε νωρίς στο ματς με τον Μαντούκα να δέχεται την κάθετη πάσα από τον Σέζαρ, να ξεπερνά τον Μορέτο και να κάνει το 1-0, στο πέμπτο λεπτό. Η ισοφάριση για την Μπενφίκα ήρθε στο 32, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μίκολι, ο Κυριακίδης έστειλε κατά λάθος με το κεφάλι την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο β ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε αρκετά επιθετικά, έχοντας δύο καλές στιγμές με σουτ των Μαντούκα και Ράμος, τα οποία δεν βρήκαν στόχο.Το γκολ της νίκης πέτυχαν τελικά οι Αετοί της Λισσαβόνας στο 75. Ο Πάουλο Ζορζ έκανε την επέλαση από δεξιά και έδωσε στον Ρουί Κόστα, ο οποίος δεν αστόχησε από κοντά, γνωρίζοντας την αποθέωση από την κερκίδα.

ΑΕΚ (Λορένθο Σέρα Φερέρ): Αραμπατζής, Ράμος, Μπούρμπος (76 Κούρκουλας), Ροβέρσιο, Αλκάνταρα, Κυριακίδης, Καφές, Λάκης, Σέζαρ, Μαντούκα, Καμπάνταης (60 Χρόνης)

Μπενφίκα (Φερνάντο Σάντος): Μορέτο, Κορέια, Μιγκελίτο, Αντερσον, Λουίζ, Μπέτο, Πάουλο Ζόρζ (86 Μιγκέλ), Νέλσον, Ρουί Κόστα (80 Ρόσα), Μανού, Μίκολι (86 Σίζιο)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

Ολυμπιακός: «Προστατεύουμε την ομάδα και τη στηρίζουμε με φωνή, πάθος και καρδιά»

Ο Ολυμπιακός με νέα ενημέρωση του καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στην αναμέτρηση της Πέμπτης (9/5) με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024