Συμπορεύονται αλώβητες Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, τέλος τα όνειρα για την Βαλένθια
Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να συμπορεύονται στην κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου στην primera division, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος. Η «βασίλισσα», που υπερτερεί στην ισοβαθμία, επιβλήθηκε με 3-1 της Λα Κορούνια, ενώ η Μπαρτσελόνα που επικράτησε με 1-0 της Χετάφε, παίζοντας με δέκα παίκτες. Αντιθέτως, η Βαλένθια έχασε κάθε ελπίδα για του τίτλου...
Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα εξακολουθεί να συμπορεύονται στην κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου στην primera division, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Ισπανίας.
Η «βασίλισσα», επιβλήθηκε με 3-1 της Λα Κορούνια στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», ενώ η Μπαρτσελόνα που επικράτησε με 1-0 της Χετάφε στο «Καμπ Νου», μολονότι αγωνιζόταν από το 39 με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του σκόρερ Ροναλντίνιο για αντιαθλητικό χτύπημα.
Ειδικότερα, στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», η Ρεάλ Μαδρίτης επιβλήθηκε με 3-1 της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ισοβαθμώντας μεν με την Μπαρτσελόνα, υπερτερώντας δε στην ισοβαθμία.
Η ομάδα του Φάμπιο Καπέλο ξεκίνησε δυνατά το ματς και προσπάθησε από νωρίς να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά οι Ρομπίνιο και Φαν Νιστελρόι έχασαν τις δύο πρώτες καλές ευκαιρίες του παιχνιδιού.
Ωστόσο, ο Ράμος στο 28 έβαλε μπροστά στο σκορ τη Ρεάλ παρότι το τέρμα αμφισβητήθηκε από τους παίκτες της Λα Κορούνια. Ο Μπέκαμ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Φαν Νίστελροϊ βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο Ράμος από το ύψος της μικρής περιοχής δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει.
Η Λα Κορούνια στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της, προειδοποίησε με τον Τριστάν στο 40, παρεμβλήθηκε το δοκάρι του Μπέκαμ στο 50, αλλά εννιά λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (54) η φιλοξενούμενη έφτασε στην ισοφάριση με τον Καπντεβίγια.
Ο Ντε Γκουζμάν σέντραρε από αριστερά, ο Καπντεβίγια βρέθηκε στην πορεία της μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα του Κασίγιας.
Ομως, η απάντηση της Ρεάλ ήταν άμεση και δύο λεπτά αργότερα στο 56 ο Ράουλ επανέφερε την τάξη. Ο Μπέκαμ εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, ο Ραούλ πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έκανε το 2-1.
Από εκει και πέρα, η Ρεάλ δεν αντιμετώπισε προβλήματα και ο Φαν Νιστελρόι στο 74 απλά σφράγισε τη νίκη της «βασίλισσας» και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Η Βαλένθια έχασε κάθε ελπίδα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας, καθώς ηττήθηκε μέσα στο «Μεστάγια» με 3-2 από την Βιγιαρεάλ, η οποία πέτυχε την έκτη σερί νίκη της στην προσπάθεια που καταβάλλει για την έξοδο στο Κύπελλο UEFA.
Οι «νυχτερίδες» προηγήθηκαν στο 21 με πέναλτι του Βίγια, αλλά οι φιλοξενούμενοι με δύο τέρματα του Φορλάν (35 και 87) κι ένα του Τόμασον (78) πήραν πολύτιμη νίκη. Ο Βίγια διαμόρφωσε για την Βαλένθια το τελικό αποτέλεσμα.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Έξι χρόνια μετά το Κύπελλο του 2020, η τρομερή φέτος Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι σε έναν καταπληκτικό τελικό στη Σεβίλλη και σήκωσε το τρίτο Copa del Rey της ιστορίας της.
Η Ρόμα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Αταλάντα, παρέμεινε 6η και ισοβαθμεί με την 5η Κόμο, όμως δεν εκμεταλεύτηκε την ήττα της. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τους φιλοξενούμενους στο -4.