
Παίζουμε συντηρητικά, εκτιμά ο Παπαδόπουλος για τον Παναθηναϊκό του Μουνιόθ
Συλλογική, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, είναι η ευθύνη για την κακή φετινή πορεία του Παναθηναϊκού. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» υποστηρίζει ότι «αυτό το κύπελλο δεν χάνεται με τίποτα», υποστηρίζει ότι οι αλλαγές σε πρόσωπα και πράγματα κάθε χρόνο βλάπτουν την ομάδα, ενώ δεν παραλείπει να ρίξει και τη... σπόντα του για τον Βίκτορ Μουνιόθ, δηλώνοντας: «Παίζουμε συντηρητικά».
89
Συλλογική, σύμφωνα με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, είναι η ευθύνη για την κακή φετινή πορεία του Παναθηναϊκού. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» υποστηρίζει ότι «αυτό το κύπελλο δεν χάνεται με τίποτα», υποστηρίζει ότι οι αλλαγές κάθε χρόνο σε πρόσωπα και πράγματα βλάπτουν την ομάδα, ενώ δεν παραλείπει να ρίξει και τη… σπόντα του για τον Βίκτορ Μουνιόθ, δηλώνοντας: «Παίζουμε συντηρητικά».
Μιλώντας στην εφημερίδα Goal, ο αρχηγός των «πρασίνων» ανέτρεξε στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. «Όλη η χρονιά ήταν δύσκολη. Από την αρχή. Η προετοιμασία ήταν επιλογή του προπονητή. Έχω κάνει και πιο σκληρές προετοιμασίες. Η πιο σκληρή ήταν στην Αγγλία. Εκεί ήταν μια εβδομάδα μόνο, αλλά φωτιά και λαύρα. Όμως, δεν φταίει ποτέ μόνο ένα πράγμα. Φταίνε όλοι» είπε αρχικά.
Και συνέχισε: «Όταν ήρθε ο Μουνιόθ, βελτίωσε την ομάδα. Ειδικά στην αρχή. Δουλέψαμε ένα στιλ παιχνιδιού. Αλλά αυτό ήταν διαρκώς το ίδιο, σε όλα τα ματς. Δεν είχαμε ευελιξία. Σε κάποιους αγώνες βγήκε, σε άλλους όχι. Αυτός είναι ο προπονητής, αυτός κάνει το πλάνο, αυτός αποφασίζει. Εμείς πρέπει να τον ακούμε. Εγώ αισθάνομαι ότι δεν ρισκάρουμε, ειδικά όταν παίζουμε με τις μικρές ομάδες. Ότι παίζουμε συντηρητικά. Δίνουμε στον αντίπαλο την αίσθηση ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα».
«Δεν είναι δικό μου θέμα. Αφορά αυτούς που παίρνουν αποφάσεις» προσέθεσε ωστόσο, ερωτηθείς εάν ο Ισπανός τεχνικός θα πρέπει να μείνει στην ομάδα.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν παίκτες ηγέτες, ο αρχηγός των «πρασίνων» όμως απαντά με ερώτηση: «Πώς προσδιορίζεται αυτή η έννοια; Ριβάλντο δεν έχουμε. Αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Για μένα πρέπει να έχεις ομάδα, όχι ηγέτη. Τι σημαίνει ηγέτης; Πρώτα πρέπει να λειτουργεί το σύνολο. Εάν λειτουργεί το σύνολο όπως πρέπει, θα βγει και ο ηγέτης που λέτε ή οι ηγέτες. Θα αναδειχθούν μέσα από την ομάδα. Δεν μπορεί σε κάθε παιχνίδι να ξεχωρίζει ένας. Δεν είναι υγιές αυτό. Εντάξει, ο Ριβάλντο είναι μεγάλος παίκτης. Εάν είχαμε και εμείς έναν Ριβάλντο, θα ξεχώριζε».
Όσο για τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ, ανέφερε: «Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό, υπήρχε μια ομάδα και μπήκα κι εγώ. Στη συνέχεια αυτό δεν υπήρχε και επηρεάζει και τα παιδιά που ήρθαν με τα χρόνια. Ο κάθε παίκτης που έρχεται στην ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να ενσωματωθεί. Υπάρχει ένα διαρκές χτίσιμο. Στην κάθε μεταγραφή, στον κάθε παίκτη, πέφτουν πάνω όλοι. Θέλουν να πάρει την ομάδα στις πλάτες του, να κάνει το ένα, το άλλο… Δεν είναι σωστό».
«Κάθε νέο παίκτη πρέπει να τον βοηθήσεις για να παίξει. Όταν φεύγει όλη η ομάδα, δεν μπορείς να περιμένεις αμέσως ότι θα φτιάξεις μια άλλη, καλύτερη από πριν. Και κάθε χρόνο έρχονται καινούργιοι παίκτες. Αλλάζουν και οι προπονητές. Αυτό ίσως είναι το βασικότερο. Εγώ είμαι της λογικής ότι πρέπει να γίνονται οι σωστές αλλαγές. Πολλές ή λίγες δεν θα το κρίνω εγώ» συμπλήρωσε.
Όσο για το Σαββατοκύριακο που έρχεται, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού προβλέπει δύο τρόπαλια για το σύλλογο. «Οι Δημήτρηδες θα τα σηκώσουμε και τα δύο» λέει χαρακτηριστικά.
«Ο Διαμαντίδης είναι ένας πλήρης παίκτης. Την ΤΣΣΚΑ φοβάμαι πιο πολύ από τους αντιπάλους. Όμως, όλες οι ομάδες έχουν 25% πιθανότητες. Μακάρι να το πάρουμε» προσθλετει, αναφερόμενος στο φάιναλ-4 της Ευρωλίγκα.
Και καταλήγει, μιλώντας για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στη Λάρισα: «Δεν σώζεται η χρονιά, αν πάρουμε το κύπελλο, όμως εννοείται ότι οφείλουμε να το πάρουμε. Είναι ένας τίτλος για την ομάδα, για την ιστορία της, για τον κόσμο της. Αλλά δεν πρέπει να πούμε ότι είμαστε μια χαρά και ότι κάναμε κάτι σπουδαίο, αν κατακτήσουμε το κύπελλο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Σιδηρόδρομος: Πόλεμος στους εργαζόμενους και αποκομμένη περιφέρεια – «Και μετά τις βελτιώσεις 25 χρόνια πίσω θα είμαστε»
- Οι ΗΠΑ κατέλαβαν πλοίο που προσπάθησε να σπάσει τον αποκλεισμό – Τραμπ: Του ανοίξαμε τρύπα στο μηχανοστάσιο
- Super League: Η βαθμολογία των playoffs μετά τις νίκες ΑΕΚ και Ολυμπιακού
- Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-2: Εξαιρετικοί οι «ερυθρόλευκοι» στη Λεωφόρο, έμειναν «ζωντανοί» για τον τίτλο!
- O άγνωστος «βασιλιάς των χημικών» που είναι εγκλωβισμένος στα στενά του Ορμούζ
- Τελικά, τα αρχαία ζάρια 12.000 ετών ήταν τζόγος ή απλώς ανάγκη για παιχνίδι;




