Πέμπτη 30 Απριλίου 2026
weather-icon 24o
Η ΤΣΣΚΑ θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, ξεκαθαρίζουν Μεσίνα και Παπαλουκάς

Η ΤΣΣΚΑ θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, ξεκαθαρίζουν Μεσίνα και Παπαλουκάς

Η... γραβάτα του Ετόρε Μεσίνα έκλεψε την παράσταση στη συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της ΤΣΣΚΑ για το φάιναλ-4. Ο Ιταλός τεχνικός, αν και φόρεσε τη γραβάτα που είχε βάλει και πέρυσι, πριν από τον ημιτελικό με τη Μακάμπι, δήλωσε ότι δεν είναι προληπτικός, ενώ ο Θοδωρής Παπαλουκάς δεν έκρυψε ότι στόχος των Ρώσων είναι να υπερασπιστούν τον τίτλο τους.

89

Επιστροφή στην πατρίδα για τον Θοδωρή Παπαλουκά και μάλιστα με τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης στα χέρια. Η ΤΣΣΚΑ ήρθε για να υπερασπιστεί τον τίτλο της και ο «Τεό» θέλει πολύ αυτό να γίνει στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Από την άλλη, ο προπονητής του, Ετόρε Μεσίνα, αν και αρνήθηκε ότι είναι προληπτικός, φόρεσε την ίδια γραβάτα που είχε φορέσει και πέρυσι, πριν από τον ημιτελικό με την Μακάμπι.

«Φοράω την ίδια γραβάτα που φορούσα και πέρυσι πριν από τον ημιτελικό με τη Μακάμπι. Δεν είμαι προληπτικός, αλλά θέλω να θυμάμαι τις περσινές υπέροχες στιγμές. To τι θα γίνει φέτος, θα το μάθουμε την Κυριακή» δήλωσε σχετικά ο Ιταλός τεχνικός.

Η Κυριακή είναι ημέρα τελικού, όμως ο Μεσίνα σκέφτεται πάνω απ όλα τον ημιτελικό με τη Μάλαγα. «Από την αρχή της σεζόν σκεφτόμαστε κάθε ματς χωριστά και δεν μας επηρεάζει το γεγονός ότι είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης. Πλέον, κοιτάμε τον ημιτελικό με τη Μάλαγα και όχι τον τελικό» ξεκαθάρισε.

Για το γεγονός ότι οι ιταλικές ομάδες λείπουν από τα φάιναλ-4 τα τελευταίος χρόνια, ο Μεσίνα τόνισε: «Λείπουν οι ιταλικές ομάδες και αυτό δεν με χαροποιεί. Όμως, έχουν γίνει πολλά λάθη στην πατρίδα μου και πρέπει να το σκεφτούν οι ιθύνοντες».

Από την πλευρά του, χαρούμενος που βρίσκεται στην Αθήνα για ένα τόσο σημαντικό γεγονός δήλωσε ο Θοδωρής Παπαλουκάς: «Είναι μεγάλη μου τιμή που θα παίξω στην πατρίδα μου. Ήθελα πολύ να είμαι εδώ και το χαίρομαι. Φέτος έζησα ωραίες στιγμές και στο Αλεξάνδρειο και στο ΣΕΦ, όπου οι οπαδοί με υποδέχθηκαν πολύ όμορφα. Είμαι σίγουρος ότι και την Παρασκευή, ακόμη κι αν κάποιοι με αποδοκιμάσουν, θα γίνει σε κόσμια πλαίσια».

Ποιο είναι όμως το μυστικό του «Τεό», που φέτος θα λάβει μέρος στο πέμπτο του φάιναλ-4; «Το μυστικό είναι να βρίσκεσαι στην κατάλληλη ομάδα. Η ΤΣΣΚΑ είναι μία από αυτές. Σε τετοιες ομάδες μπορείς να αποδίδεις καλύτερα. Με βοήθησαν πολύ οι προπονητές μου στην ΤΣΣΚΑ. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και ο Ετόρε Μεσίνα. Μαζί τους βελτιώθηκα πάρα πολύ και έφτασα να αγωνίζομαι σε αυτό το υψηλό επίπεδο» απαντά ο ίδιος.

Πέρα, όμως, από όλα αυτά, η ΤΣΣΚΑ ήρθε στην Αθήνα για να υπερασπιστεί τον τίτλο της και ο Παπαλουκάς δηλώνει έτοιμος γι αυτό: «Η Μάλαγα θα αγωνιστεί χωρίς άγχος και αυτό την κάνει επικίνδυνη. Περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Αν παίξουμε όπως ξέρουμε, θα είμαστε στον τελικό της Κυριακής. Ήρθαμε να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας».

Όσο για το που κρίνονται οι μεγάλοι αγώνες, ο «Τεό» απάντησε: «Οι μεγάλοι αγωνες κρίνονται από τους προπονητές και την προσωπικότητα των παικτών. Αυτά είναι τα πιο βασικά, αλλα και το ποιος θα βρεθεί σε καλύτερη ημέρα».

Ο MVP του περσινού φάιναλ-4 δεν δείχνει να πολυενδιαφέρεται γι αυτή την προσωπική διάκριση. Αυτό που τον νοιάζει είναι το κύπελλο να παραμείνει στη Μόσχα: «Το μόνο που με απασχολεί είναι να κερδίσουμε. Αν είμαι και MVP, ακόμη καλύτερα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Απριλίου 2026
Cookies