Αφαιρούνται οι μετοχές του Κατσέλη από τη σύνθεση των δεικτών του ΧΑ
Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης της «Εταιρεία Δημητριακών Βορείου Ελλάδος» προς την Κατσέλη, οι μετοχές της τελευταίας αφαιρούνται από τους Δείκτες SmallCap 80 και FTSE/XA 140 και αντικαθίστανται από τις μετοχές της Ρεβόιλ. Επίσης αφαιρούνται από το Δείκτη Τροφίμων και Ποτών.
93
Μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης της εταιρείας «Εταιρία Δημητριακών Βορείου Ελλάδος ΑΕ» προς τους μετόχους της εισηγμένης εταιρείας «Υιοί Χ. Κατσέλη ΑΒΕΕ», που είχε ως αποτέλεσμα η συνολική συμμετοχή της πρώτης στο μετοχικό κεφάλαιο της δεύτερης να ανέρχεται σε 88,51%, προβλέπεται η αφαίρεση των μετοχών της δεύτερης από τους Δείκτες FTSE/ΧΑ στους οποίους συμμετέχουν.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την παράγραφο 4.4 των Βασικών Κανόνων Διαχείρισης και Υπολογισμού των Δεικτών FTSE/ΧΑ, όταν η ευρεία διασπορά των μετοχών μιας εταιρείας είναι μικρότερη ή ίση από 15% τότε οι μετοχές της εταιρείας δεν αποτελούν αποδεκτή αξία για συμμετοχή στους δείκτες FTSE/ΧΑ
Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές στην σύνθεση των Δεικτών FTSE/ΧΑ:
FTSE/XA SmallCap 80
Οι μετοχές της εταιρείας «Υιοί Χ. Κατσέλη ΑΒΕΕ» αφαιρούνται από την σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «Ρεβόιλ Ανώνυμος Ελληνική Εταιρία Πετρελαιοειδών» με στάθμιση 30%.
FTSE/XA 140
Οι μετοχές της εταιρείας «Υιοί Χ. Κατσέλη ΑΒΕΕ», αφαιρούνται από τη σύνθεση του Δείκτη και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «Ρεβόιλ Ανώνυμος Ελληνική Εταιρία Πετρελαιοειδών» με στάθμιση 30%.
FTSE/XA Τρόφιμα & Ποτά
Οι μετοχές της εταιρείας «Υιοί Χ. Κατσέλη ΑΒΕΕ» αφαιρούνται από την σύνθεση του Δείκτη χωρίς την αντικατάσταση τους από τις μετοχές άλλης εταιρείας.
FTSE/XA Εμπόριο
Οι μετοχές της εταιρείας «Ρεβόιλ Ανώνυμος Ελληνική Εταιρία Πετρελαιοειδών» εισέρχονται στην σύνθεση του Δείκτη συνέπεια της συμμετοχής τους στην σύνθεση του Δείκτη FTSE/ΧΑ 140.
Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν πριν την έναρξη των συναλλαγών της συνεδρίασης της Δευτέρας 7 Μαΐου 2007.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Διεξάγω διάλογο «χωρίς φόβο» με τις ΗΠΑ, λέει η Ροδρίγκες
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»