Μείωση 17% στα κέρδη της BP στο πρώτο τρίμηνο
Μείωση 17% σημείωσαν στο πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πετρελαϊκής εταιρείας, BP, καθώς μειώνονται οι τιμές του αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με την υποχώρηση της παραγωγής.
27
Μείωση 17% στα 4,66 δισ. δολάρια σημείωσαν στο πρώτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης ευρωπαϊκής πετρελαϊκής εταιρείας, BP, καθώς μειώνονται οι τιμές του αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου, σε συνδυασμό με την υποχώρηση της παραγωγής.
Όπως επισημαίνει το Bloomberg, οι περισσότερες από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πετρελαϊκές εταιρείες αναμένεται να εμφανίσυον χαμηλότερα κέρδη και παραγωγή, πριν αυτά αρχίσουν να αυξάνονται και πάλι από το δεύτερο τρίμηνο.
Μεταξύ των άλλων μεγάλων εταιρειών, η ConocoPhilips ανακοινώνει την Τετάρτη ατα αποτελέσματά της, η Exxon Mobil στις 26 Απριλίου, η Royal Dutch Shell στις 3 Μαΐου και η γαλλική Total στις 4 Μαΐου.
Τα κέρδη της μονάδας εξερεύνησης και παραγωγής πετρελαίου της ΒΡ, η μεγαλύτερη της εταιρείας, επηρεάστηκαν αρνητικά από τη μείωση των τιμών του πετρελαίου και του αερίου.
Στη Βρετανία, οι τιμές του φυσικού αερίου κυμάνθηκαν λιγότερο από το 1/3 των αντίστοιχων του προηγούμενου έτους και οι τρέχουσες τιμές του Μπρεντ υποχώρησαν κατά 6,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΒΡ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σενάρια διαχείρισης του ηφαιστειακού κινδύνου από ενδεχόμενο τσουνάμι – Πόσο ασφαλής είναι η καλντέρα της Σαντορίνης
- Greece: Winter Sales Bring Extended Sunday Shopping Hours
- Το καλοσυνάτο αδεσποτάκι κουταβάκι Πίξι αναζητά τον άνθρωπό του
- «Δε μας επιτρέπεται να γερνάμε» – Το μοντέλο των 80s, Κιμ Αλέξις, μιλάει στα 64 της για την «καταπίεση της ομορφιάς»
- Ηχητικές παρωπίδες στο γραφείο: Να φοράει κανείς ακουστικά στη δουλειά ή να μη φοράει;
- Χειμερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές 18 και 25 Ιανουαρίου

