Με αυξήσεις τιμών απειλούν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την περιαγωγή
Με αύξηση των τιμών στις εθνικές τους κλήσεις απειλούνται οι χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Ευρώπη, αν η ΕΕ υιοθετήσει τους περιορισμούς που ετοιμάζει στις τιμές των περιαγωγών με την οδηγία που ετοιμάζεται να ψηφίσει τον Ιούνιο.
27
Με αύξηση των τιμών στις εθνικές τους κλήσεις απειλούνται οι χρήστες κινητών στην Ευρώπη, αν η ΕΕ υιοθετήσει τους περιορισμούς που ετοιμάζει στις τιμές των περιαγωγών.
Όπως αναφέρει «Το Βήμα», την απειλή αυτή άφησε να πλανάται η Oϊφε Σέξτον, επικεφαλής του τμήματος ρυθμίσεων του συνδέσμου κινητής τηλεφωνίας που περιλαμβάνει πάνω από 700 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, λέγοντας ότι «μπορούμε να προβλέψουμε ότι το ποσοστό μείωσης των εθνικών τιμών θα ανακοπεί ή και θα σταματήσει τελείως».
Ακόμη περισσότερο, «οι εταιρείες θα αναγκαστούν να μελετήσουν σκληρά πως να αναδιαρθρώσουν τα τιμολόγιά τους, με τελική επίπτωση να πληγεί δυνητικά η εγχώρια αγορά» είπε στους δημοσιογράφους, επιβεβαιώνοντας τον επικεφαλής του συνδέσμου Ρομπ Κόνουαϊ, ο οποίος εξήγησε ότι οι ρυθμίσεις της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «θα κάνουν τις εταιρείες να μην μπορούν να καλύψουν το κόστος».
Η αντεπίθεση των εταιρειών αφορά την οδηγία που έχει ετοιμάσει η Επιτροπή Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και που αναμένεται να ψηφιστεί στην Oλομέλεια τον Ιούνιο και να εφαρμοστεί αυτόματα αμέσως μόλις εγκριθεί από τις 27 κυβερνήσεις.
Το επίπεδο τιμολόγησης που υιοθέτησε η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι πιο χαμηλό από την αρχική πρόταση των κρατών-μελών, αφού καθορίζεται στα 40 λεπτά του ευρώ το λεπτό για τις εξερχόμενες κλήσεις και στα 15 λεπτά για τις εισερχόμενες, δηλαδή η μείωση των τιμών της περιαγωγής μπορεί να φθάσει και το 70%.
Το λειτουργικό κόστος των κλήσεων περιαγωγής είναι μικρότερο από 20 λεπτά το λεπτό, ενώ οι εταιρείες τώρα το χρεώνουν περίπου 1,15 ευρώ.
Τα νέα τιμολογιακά όρια της περιαγωγής, πάντως, θα εφαρμοστούν αυτόματα, εκτός αν οι καταναλωτές επιλέξουν να αρνηθούν τις νέες τιμές περιαγωγής έναντι πακέτων προσφορών που θα τους κάνουν ενδεχομένως οι εταιρείες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
- Μαρούσι: Τηλεφώνημα για βόμβα σε δημοσιογραφικό όμιλο
