Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τον Κύπριο ευρωβουλευτή Μάριο Ματσάκη
Την ένταξη στην ΕΕ των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο ζήτησε ο ευρωβουλευτής Μ.Ματσάκης, προκειμένου, όπως είπε, «να εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και στις υπό βρετανική κατοχή περιοχές». Ο κ. Ματσάκης εξήλθε από το νοσοκομείο Λάρνακας.
94
Την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση των βρετανικών βάσεων στην Κύπρο ζήτησε ο Κύπριος ευρωβουλευτής Μ.Ματσάκης, προκειμένου, όπως είπε, «να εφαρμόζεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και στις υπό βρετανική κατοχή περιοχές».
Ο κ. Ματσάκης εξήλθε από το νοσοκομείο Λάρνακας, όπου είχε μεταφερθεί με αφυδάτωση από την απεργία πείνας που ξεκίνησε στη φυλακή των βρετανικών βάσεων στη Δεκέλεια, όπου κρατείτο.
Σύμφωνα με την αστυνομία των βάσεων που τον συνέλαβε, εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα γιατί πέρσι είχε αναγράψει συνθήματα σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των βρετανικών βάσεων.
Ο ίδιος όμως κατήγγειλε ότι κακοποιήθηκε από αστυνομικούς στη διάρκεια της μεταφοράς του με ελικόπτερο από το Ακρωτήρι στη Δεκέλεια, ενώ η κυπριακή κυβέρνηση είχε αντιδράσει με διάβημα, ζητώντας την απελευθέρωσή του.
Σε δηλώσεις του, εξερχόμενος του νοσοκομείου, ο κ. Ματσάκης τόνισε πως θα πρέπει πλέον να εξεταστεί σοβαρά το θέμα της «ούτω καλούμενης κυριαρχίας των Βρετανών στην Κύπρο και από πολιτικής και από νομικής πλευράς» και πρόσθεσε ότι θα κινηθεί στη βάση της συμβουλής των νομικών του συμβούλων και σε πλήρη συνεργασία με την Κυπριακή κυβέρνηση.
Τέλος, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις θέσεις του ευρωπαίου Επιτρόπου για τη Διεύρυνση Όλι Ρεν και υποστήριξε ότι «ο κ. Ρεν συνηθίζει να εκπροσωπεί τις τουρκικές και βρετανικές θέσεις και όχι τις θέσεις της ΕΕ».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: 22 στο εδώλιο για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
- Φορολογική συμμόρφωση & Ψηφιακός μετασχηματισμός: Το Crash Test της Αγοράς
- ΗΠΑ: Αυστηρότεροι οι κανονισμοί για βίζα σε ξένους φοιτητές και δημοσιογράφους
- Γιορτή σήμερα 17 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]
- Το Ιράν διαψεύδει τον Τραμπ – Αρνείται ότι αποφυλακίστηκε Αμερικανίδα από τις ιρανικές φυλακές
- Με Ντιναμό Κιέβου ο ΠΑΟΚ – Προκρίθηκαν στα πέναλτι επί της Κλουζ οι Ουκρανοί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442