Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026
weather-icon 27o
ps. post
scriptum

Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει

Ασφυκτικές πιέσεις για να παραιτηθεί δέχεται ο πρόεδρος της Siemens

Ασφυκτικές πιέσεις για να παραιτηθεί δέχεται ο πρόεδρος της Siemens

Ασφυκτικές πιέσεις για να παραιτηθεί δέχεται ο πρόεδρος της Siemens Χάινριχ φον Πίρερ, μία από τις κορυφαίες επιχειρηματικές προσωπικότητες της Γερμανίας, υπό το βάρος των σκανδάλων που πλήττουν τον μεγαλύτερο μηχανολογικό όμιλο της Ευρώπης.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

27

Ασφυκτικές πιέσεις για να παραιτηθεί δέχεται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Siemens Χάινριχ φον Πίρερ, μία από τις κορυφαίες επιχειρηματικές προσωπικότητες της Γερμανίας, υπό το βάρος των σκανδάλων που πλήττουν τον μεγαλύτερο μηχανολογικό όμιλο της Ευρώπης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Siemens, τόσο από την πλευρά της διοίκησης όσο και αυτή των εργαζομένων, ζητούν την παραίτησή του, καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, δύο μεγάλα σκάνδαλα έπληξαν την εταιρεία:

Πρώτον, αυτό των «μαύρων ταμείων», ύψους 200 εκατ. ευρώ τουλάχιστον, το οποίο χρησιμοποιούσαν έξι ανώτερα στέλεχη του ομίλου για να κερδίζουν συμβόλαια.

Η ίδια η Siemens, που διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα και υποστηρίζει ότι τα «μαύρα ταμεία» λειτουργούσαν εν αγνοία της, λέει ότι έχει εντοπίσει «ύποπτες» συναλλαγές ύψους 420 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε άλλη υπόθεση δύο στελέχη του τμήματος παραγωγής ενέργειας κατηγορήθηκαν στο δικαστήριο ότι πλήρωσαν 6 εκατ. ευρώ σε «μίζες» την περίοδο 1999-2002, προκειμένου να κερδίσουν συμβόλαια για κατασκευή κινητήρων από την ιταλική Enel.

Δεύτερον, αυτό της χρηματοδότησης ενός μικρού συνδικάτου, ανταγωνιστικού ως προς το κυριότερο, το γνωστό συνδικάτο μετάλλου IG Metall. Το μέλος του ΔΣ της Siemens Γιοχάνες Φελντμάγιερ συνελήφθη γι΄αυτή την υπόθεση στα τέλη Μαρτίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2026
Cookies