Χωρίς υψηλά εμπόδια αποδείχθηκε η πορεία του Παναθηναϊκού προς το φάιναλ-4
Ο Παναθηναϊκός, όχι απλώς δεν έχασε τον δρόμο για το σπίτι του αλλά έκοψε και δρόμο, παίρνοντας μια ώρα αρχύτερα την πρόκρισή του για το δικό του φάιναλ φορ, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα (4-6 Μαΐου). Η διαδρομή ήταν μεγάλη όμως για το «τριφύλλι» ήταν... ευθεία. Εξάλλου, σε 22 ματς υπέστη μόλις τέσσερις ήττες κι αυτές χωρίς το παραμικρό κόστος...
Ο Παναθηναϊκός, όχι απλώς δεν έχασε τον δρόμο για το σπίτι του αλλά έκοψε και δρόμο, παίρνοντας μια ώρα αρχύτερα την πρόκρισή του για το δικό του φάιναλ φορ, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα (4-6 Μαΐου). Η διαδρομή ήταν μεγάλη όμως για το «τριφύλλι» ήταν… ευθεία. Εξάλλου, σε 22 ματς υπέστη μόλις τέσσερις ήττες κι αυτές χωρίς το παραμικρό κόστος…
Η πρεμιέρα των «πράσινων» στην Euroleague έγινε στην έδρα της Μπανταλόνα. Δύσκολο το παιχνίδι εξαρχής, έγινε ακόμα πιο δύσκολο όταν στο 18 οι Ισπανοί ήταν μπροστά με 24 πόντους.
Ο φετινός Παναθηναϊκός, όμως, όπως απέδειξε και στη συνέχεια, δεν καταλαβαίνει ούτε από έδρες, ούτε από διαφορές. Επέστρεψε, πήρε τη νίκη (82-79) και έβαλε τις βάσεις για το σερί του.
Οι νίκες με Τσιμπόνα (εντός) και Ολίμπια (εκτός) ήταν σχεδόν …αυτονόητες και φτάνουμε στην 4η αγωνιστική, όταν και η Ρόμα επισκέφτηκε το ΟΑΚΑ.
Το παιχνίδι με τους Ρωμαίους δεν παρουσιάζει ενδιαφέρον τόσο για το αγωνιστικό κομμάτι, όσο για την επιστροφή ενός ανθρώπου που έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του Παναθηναϊκού: του Ντέγιαν Μποντιρόγκα.
Ο Παναθηναϊκός, επίσημος (ΚΑΕ) και ανεπίσημος (φίλαθλοι) τίμησαν τον Μπόντι για την προσφορά του, ενώ όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, το 4X4 (87-71) ήταν γεγονός.
Η Ουνικάχα είχε φύγει την περυσινή σεζόν με το ροζ φύλλο αγώνα στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» ίδρωσαν απέναντι στην παρέα του Σαντιάγκο, όμως έκαναν το χρεός τους και πέτυχαν την πέμπτη σερί νίκη τους.
Η Μακάμπι είχε – μέχρι εκείνο το σημείο – υποχρεωθεί σε μία ήττα-έκπληξη από τη Παρτιζάν. Στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός, με 12.000 φιλάθλους στο πλευρό του, δυσκολεύτηκε όμως δεν έχασε. Νίκη με 90-88 και αήττητος στον πρώτο γύρο, ο Παναθηναϊκός έμοιαζε ασταμάτητος.
Η Μπανταλόνα (εντός), η Τσιμπόνα (εκτός) και η Ολίμπια (εντός) ήταν μάλλον έυκολες αποστολές για την …αρμάδα του Ομπράντοβιτς που δεν έλεγε να χάσει. Πλεόν, τα στοιχήματα παιζόντουσαν στο πότε θα χάσουν οι «πράσινοι».
Το παιχνίδι στη Ρώμη έμοιαζε…. η τέλεια ευκαιρία. Αμ δε! Τι και αν η Ρόμα ήθελε απεγνωσμένα τη νίκη, ο Παναθηναϊκός έφυγε ξανά νικητής από το γήπεδο (79-69) και έφτασε το ρεκόρ του στο 10-0!
Στη συνέχεια ήταν η Μάλαγα, που έχει τον τρόπο της με τον Παναθηναϊκό. Κάτι η φοβερή απόδοση του Σαντιάγκο, κάτι η ανάγκη της Ουνικάχα για νίκη, κάτι το 11-0 και ο Παναθηναϊκός έχασε 61-67, όμως αυτό τελικά λίγη σημασία είχε.
Στη συνέχεια ακολούθησαν ακόμα δύο ήττες (από Παρτιζάν στο ΟΑΚΑ και Μακάμπι στο Τελ-Αβίβ), όμως ακόμα και έτσι, ο Παναθηναϊκός καπάρωσε την κορυφή του 2ου ομίλου.
Και φτάνουμε στα κρίσιμα… Ο Παναθηναϊκός, έχοντας διδαχθεί από τα περυσινά καρδιοχτύπια, καθαρίζει νωρίς – νωρίς. Το κοντέρ έγραψε 5χχ5, με σούπερ εμφανίσεις στα ματς με Μπαρτσελόνα (ΟΑΚΑ) και Εφές.
Στο τέλος, ήρθε βαριά ήττα από την «Μπάρτσα», σε ένα ματς που δεν είχε την παραμικρή βαθμολογική σημασία.
Πιο εύκολα γίνεται; Μάλλον όχι. Ο Παναθηναϊκός δεν άφησε ούτε δευτερόλεπτο την Ντιναμό να το πιστέψει. Την σκούπισε με 2-0 και πήρε το εισιτήριο για το δικό του φάιναλ-4!
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.