Αγκαζέ με την κορυφή ο Παναθηναϊκός, 79-65 την Εφές στο «Αμπντί Ιπεκτσί»
Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εξαιρετικό τελευταίο δεκάλεπτο στο «Αμπντι Ιπεκτσι», νίκησε την Εφές με 79-65, έκανε το 4Χ4 στο Top 16 και έχει πάρει αγκαζέ την κορυφή του ομίλου του. Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Διαμαντίδης (5 κλεψίματα - 6 ασίστ), πολύ καλός και ο Μπετσίροβιτς.
Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εξαιρετικό τελευταίο δεκάλεπτο στο «Αμπντι Ιπεκτσι», νίκησε την Εφές με 79-65, έκανε το 4Χ4 στο Top 16 και έχει πάρει αγκαζέ την κορυφή του ομίλου του. Εκπληκτική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Διαμαντίδης (5 κλεψίματα – 6 ασίστ), πολύ καλός και ο Μπετσίροβιτς (16 πόντοι , 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ).
Οι «πράσινοι» εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρόκριση στην 8άδα, όπως και η Μπαρτσελονα, και μόνο με… αυτοκτονία θα χάσουν την 1η θέση του ομίλους τους, που συνεπάγεται με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.
Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην επίθεση σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, αν εξαιρέσει κανείς ένα καλό δίλεπτο (3:30-5:30).
Χρειάστηκε να περάσουν 3.20 για να πετύχει η ομάδα του Ομπράντοβιτς το πρώτο της καλάθι, την ώρα που τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα, αν και η άμυνα είχε κινηθεί στους… ρυθμούς της επίθεσης (2-6, 3:30).
Στο – ουσιαστικά – μοναδικό καλό της διάστημα στην πρώτη περίοδο η ελληνική ομάδα έτρεξε σερί 7-0. Με τον Σάνι Μπετσίροβιτς να οδηγεί στο σκορ, προηγήθηκε με 3π. (9-6, 5.40), αλλά γρήγορα οι Τούρκοι επανήλθαν.
Νίκολας και Χάισλιπ έπιασαν δουλειά και η Εφές έκλεισε το δεκάλεπτο στο +5 (20-15).
Ο Παναθηναϊκός άργησε να μπει στο παιχνίδι κι ευτυχώς το έκανε, όταν η διαφορά πήγε στους 9π. (19-28) στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου.
Ο Ντικούδης, εκτός από τις πολλές κερδισμένες μάχες στα ριμπάουντ, φρόντισε να πλαισιώσει τον Σάνι Μπετσίροβιτς στο σκοράρισμα, η άμυνα έπιασε δουλειά και ο Παναθηναϊκός, με επιμέρους σκορ 16-5, προηγήθηκε με 2π. (35-33) στο 19:30 (ημίχρονο: 35-35).
Εχοντας, λοιπόν, λίγα καλά διαστήματα στο παιχνίδι τους οι πράσινοι είχαν καταφέρει να βρίσκονται στην ίδια αφετηρία με τους Τούρκους.
Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός έψαχνε ένα γερό ξέσπασμα, για να πάρει αυτός τα ηνία της αναμέτρησης. Με τον Μάικ Μπατίστ να βρίσκει ρυθμό, το κατάφερε (41-45 και 50-53), όμως οι Νίκολας και Γκρέιντζερ είχαν διαφορετική άποψη (55-55).
Πλέον, ήταν ξεκάθαρο ότι η ομάδα που θα ήταν πιο συγκεντρωμένη, θα έπαιρνε και το πάνω χέρι. Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να… καθαρίσει. Ήξερε τι ήθελε και πως να το πάρει.
Σισκάουσκας και Διαμαντίδης έπιασαν δουλειά από το τρίποντο, η άμυνα έκανε μια χαρά τη δουλειά της και στο 34 η ελληνική ομάδα πήρε αέρα 10π. (69-59).
Η Εφές επανήλθε, μείωσε στους 6π. (63-69 στο 36), αλλά κάπου εκεί ο Τσαρτσαρής έγραψε τον επίλογο. Με 2/2 τρίποντα, εκτόξευσε τη διαφορά στους 12π. (75-63 στο 38) και κάπου εκεί όλα τελείωσαν.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.