Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
weather-icon 24o
ps. post
scriptum

Εκτοξεύει απειλές ο αντ’ αυτού, μποξέρ της φακής και ζητά έξοδο διαφυγής. Ο «λύκος» που κατάφερε με την προστασία στρατού να σκίσει με το νύχι ένα t-shirt… ας χαλαρώσει και ας μείνει στις Slapp αγωγές μην καταλήξει να σκίσει κάνα καλσόν

Αύξηση κεφαλαίου από την Τράπεζα Αττικής με ανταλλαγή 3 προς 5 μετοχών

Αύξηση κεφαλαίου από την Τράπεζα Αττικής με ανταλλαγή 3 προς 5 μετοχών

Η Τράπεζα Αττικής έλαβε την Τετάρτη την έγκριση των μετόχων της για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 149 εκατ. ευρώ, με σχέση ανταλλαγής μετοχών 3 προς 5, στο πλαίσιο του επενδυτικού της σχεδίου για την περίοδο 2007-2009.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

27

Η Τράπεζα Αττικής έλαβε την Τετάρτη την έγκριση των μετόχων της για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 149 εκατ. ευρώ, με σχέση ανταλλαγής μετοχών 3 προς 5, στο πλαίσιο του επενδυτικού της σχεδίου για την περίοδο 2007-2009.

Η τράπεζα, που προβλέπεται να ιδιωτικοποιηθεί φέτος, έχει πει ότι θέλει να ενισχύσει την κεφαλαιακή της επάρκεια και να χρηματοδοτήσει τα επεκτατικά της σχέδια.

Η Τράπεζα Αττικής θα εκδώσει συνολικά 49.546.746 νέες κοινές μετοχές, σε τιμή 3 ευρώ έκαστη. Από αυτές, μισό εκατομμύριο μετοχές θα δοθούν στους εργαζομένους ως μπόνους.

«Θέλουμε να αυξήσουμε την ελεύθερη διασπορά της τράπεζας σε πάνω από 20% από το 19,8% σήμερα, για να επιστρέψουμε στην κατηγορία της μεγάλης κεφαλαιοποίησης του από όπου βγήκαμε» είπε την Τετάρτη σε συνέντυξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Τρύφων Κολλίντζας.

Οι σύμβουλοι στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι η Alpha Bank και η EFG Eurobank.

Όπως επισημαίνει το Reuters, η κυβέρνηση θέλει να πωλήσει δύο πακέτα μετοχών της τράπεζας, της τάξεως του 19,1% περίπου το καθένα, που ανήκουν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Αυτοί οι δύο βασικοί μέτοχοι και το ταμείο των μηχανικών, ΤΣΜΕΔΕ, που κατέχει ποσοστό 41,9%, δεσμεύτηκαν να συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, είπε ο κ. Κολλίντζας.

Η Τράπεζα Αττικής, με δίκτυο 65 καταστημάτων, έλαβε ιδιαίτερα υψηλότερες προβλέψεις για επισφαλή δάνεια το 2004-2005 για να εξυγιάνει το χαρτοφυλάκιό της. Το δίκτυο της θα επεκταθεί στα 90 καταστήματα έως το 2009.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Ιουλίου 2026
Cookies