Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
weather-icon 18o
Ξύπνησε η Λίβερπουλ και με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα έκλεισε θέση στους «8»

Ξύπνησε η Λίβερπουλ και με 2-1 επί της Μπαρτσελόνα έκλεισε θέση στους «8»

Με τη στόφα της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2005 παρουσιάστηκε η Λίβερπουλ στο «Καμπ Νου», υπέταξε την τροπαιούχο του 2006 Μπαρτσελόνα με 2-1 μέσα στο σπίτι της και πήρε στα χέρια της το μισό εισιτήριο για την οκτάδα του Champions League. Και για να μην πάρει το υπόλοιπο μισό θα πρέπει να αυτοκτονήσει στο «Ανφιλντ» στη ρεβάνς της 6ης Μαρτίου.

66

Με τη στόφα της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2005 παρουσιάστηκε η Λίβερπουλ στο «Καμπ Νου», υπέταξετην τροπαιούχο του 2006 Μπαρτσελόνα με 2-1 μέσα στο σπίτι της και πήρε στα χέρια της το μισό εισιτήριο για την οκτάδα του Champions League.

Και για να μην πάρει το υπόλοιπο μισό θα πρέπει να αυτοκτονήσει στο «Ανφιλντ» στη ρεβάνς της 6ης Μαρτίου.

Σκόρερ μάλιστα της ομάδας του Μπενίτεθ ήταν ο Μπέλαμι και ο Ρίισε, πρωταγωνιστές του καυγά που έλαβε χώρα στο καμπ προετοιμασίας των «κόκκινων» στην Πορτογαλία, όπου ο πρώτος χτύπησε με μπαστούνι του γκολφ τον δεύτερο!

Το ματς πάντως ξεκίνησε ιδανικά για τους Καταλανούς, που άνοιξαν το σκορ στο 14 με κεφαλιά του Ντέκο, μετά από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Τζαμπρότα από τα αριστερά.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελέγχουν τον αγώνα και έχασαν καλή ευκαιρία στο 17 με τον Ντέκο (απέκρουσε ο Ρέινα), όμως προς το τέλος του πρώτου μέρους η Λίβερπουλ βγήκε από το… καβούκι της και στο 43 ισοφάρισε με κεφαλιά του Μπέλαμι (από σέντρα του Τζέραρντ) που δεν μπόρεσε να συγκρατήσει ο Βίκτορ Βαλντές (φέρει ακέραιη την ευθύνη για το γκολ).

Κι ενώ όλοι περίμεναν την Μπαρτσελόνα να πιέσει στο β μέρος, οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ, άριστα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, δημιούργησαν ευκαιρίες (σημαντικότερη η κεφαλιά του Κούιτ στο 67 που «έγλειψε» το οριζόντιο δοκάρι) και κατάφεραν να πετύχουν δεύτερο γκολ στο 74.

Σκόρερ ήταν ο Ρίισε με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή μετά από φάση διαρκείας και λανθασμένη απόκρουση του Μαρκές. Στο επόμενο λεπτό ο Σαβιόλα ξεχύθηκε μόνος του προς την αντίπαλη εστία, όμως άνοιξε πολύ τη μπάλα και ο Ρέινα πρόλαβε να βγει και να διώξει.

Η τελευταία ευκαιρία για τους «μπλαουγκράνα» χάθηκε στο 87, όταν το εξαιρετικό φάουλ του Ντέκο από τα αριστερά σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του Ρέινα.

Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας (Ελλάδα)

Κίτρινες: Μπελέτι, Τζαμπρότα – Αγκερ, Κούιτ, Σισόκο, Μπέλαμι

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Τζαμπρότα, Πουγιόλ, Μαρκές, Μπελέτι, Τσάβι (65 Ζιουλί), Τιάγκο Μότα (54 Ινιέστα), Ντέκο, Μέσι, Ροναλντίνιο, Σαβιόλα (82 Γκούντγιονσεν)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Ρέινα, Αρμπελόα, Φίναν, Κάραγκερ, Αγκερ, Ρίισε, Σισόκο (84 Ζέντεν), Τσάμπι Αλόνσο, Τζέραρντ, Κούιτ (90+ Κράουτς), Μπέλαμι (80 Πέναντ)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
Cookies