
Υπόθεση πλαστών πτυχίων από τη Σερβία εξετάζει το υπουργείο Παιδείας
Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο εμπλοκής παραγόντων του και πανεπιστημιακών σε υπόθεση έκδοσης πλαστών πτυχίων από τη Σερβία. Μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση σταματούν οι διαδικασίες αναγνώρισης τίτλων σπουδών από τη χώρα αυτή.
37
Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο εμπλοκής παραγόντων του και πανεπιστημιακών σε υπόθεση έκδοσης πλαστών πτυχίων από τη Σερβία.
Όπως αναφέρεται στην Ελευθεροτυπία της Πέμπτης, στη Σερβία συνελήφθησαν η υφυπουργός Παιδείας για δωροληψία και καθηγητές της Νομικής Σχολής του Κραγκούγεβατς.
Οι δέκα καθηγητές και μέλη του διοικητικού προσωπικού της Σχολής κατηγορούνται ότι έλαβαν χρήματα από φοιτητές, προκειμένου να τους εξασφαλίσουν προβιβάσιμους βαθμούς. Επίσης κατηγορούνται ότι πλαστογράφησαν αρχεία εξετάσεων.
Μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση σταματούν οι διαδικασίες αναγνώρισης τίτλων σπουδών από πανεπιστημιακά ιδρύματα της Σερβίας, κατόπιν κατεπείγουσας εντολής της υπουργού Παιδείας Μαριέτας Γιαννάκου προς τον πρόεδρο του ΔΟΑΤΑΠ Γεώργιο Λεοντάρη.Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- H ληστεία που έκανε διάσημη τη «Μόνα Λίζα» γίνεται μιούζικαλ
- Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και το οδήγησε 200 χιλιόμετρα φτάνοντας στη Σουηδία
- Τσιτσιπάς: «Να χτίσω ένα νικηφόρο σερί και να επιστρέψω εκεί που ανήκω»
- Ο Βιθέντε Ιμπόρα έκανε το ντεμπούτο του ως πρώτος προπονητής
- Οι Αθώοι: Πάθη και ζήλιες
- «Ψαλίδι» στην ανάπτυξη και άνοδο του πληθωρισμού βλέπει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

