Η πρεμιέρα της φάσης των «16» την περασμένη εβδομάδα είχε αναδείξει νικητές Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, ενώ με την ήττα είχε συμβιβαστεί ο Άρης. Tετάρτη και Πέμπτη διεξάγεται η 2η αγωνιστική της β΄ φάσης με τρεις ελληνο-ισπανικές μάχες, καθώς και οι τρεις εκπρόσωποι της Ελλάδας στη διοργάνωση αντιμετωπίζουν ισπανικές ομάδες.
Την Τετάρτηστις 19:45, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την Μπαρτσελόνα για τον ΣΤ όμιλο, ενώ ο Άρης δοκιμάζεται στην Μάλαγα στις 21:45 ώρα Ελλάδας για τον Ζ΄ όμιλο. Την Πέμπτη, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει εκτός έδρας στις 21:45 ώρα Ελλάδας την Μπανταλόνα για τον Ε΄ όμιλο.
Αναλυτικά, Παναθηναϊκός και Μπαρτσελόνα προέρχονται από άνετες νίκες στην πρεμιέρα επί των Εφές Πίλσεν και Προκόμ αντίστοιχα. Στο ΟΑΚΑ επιστρέφει με την «κυανέρυθρη φανέλα» για πρώτη φορά ο Γιάκα Λάκοβιτς, πλέι μέικερ που αποτέλεσε ηγέτη των «πρασίνων» από το 2002 και μέχρι το περασμένο καλοκαίρι.
Η υποδοχή που θα του επιφυλάσσουν οι φίλαθλοι της ομάδας των «πρασίνων» παραμένει ερωτηματικό, αφού ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, πέρασε μηνύματα όταν αρνήθηκε να τον χαιρετίσει προ μηνών όταν ο Λάκοβιτς επισκέφτηκε το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή του Παναθηναϊκού επί ισπανικού εδάφους.
Εκτός του Σλοβένου πόιντ γκαρντ, οι Έλληνες διεθνείς του Παναθηναϊκού θα συναντήσουν… τον αρχηγό τους, Μιχάλη Κακιούζη στην Εθνική. Οι «πράσινοι» καλούνται να ξεπεράσουν την ήττα από τον Ολυμπιακό το περασμένο Σάββατο μέσα στην έδρα τους. Στην προσπάθεια κατάληψης της πρώτης θέσης του ΣΤ ομίλου, μία εντός έδρας ήττα από την «Μπάρτσα» θέτει άμεσα εκείνη φαβορί για την πρωτιά.
Μετά την ήττα από την Ντιναμό Μόσχας στο Αλεξάνδρειο, ο Άρης χρειάζεται πάση θυσία μία εκτός έδρας νίκη στη φάση των «16» για να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει στην Μάλαγα αύριο το σύνολο του Σέρτζιο Σκαριόλο με την ισπανική ομάδα να προέρχεται από θετικό αποτέλεσμα επί της Μπενετόν Τρεβίζο. Στο δρόμο του ο Άρης θα βρει τον πρώην αστέρα του ΠΑΟΚ, Κώστα Βασιλειάδη.
Για το δύο στα δύο ταξιδεύει αύριο ο Ολυμπιακός με προορισμό την Μπανταλόνα. Μετά την μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Παρτιζάν, οι «ερυθρόλευκοι» θα θέσουν υποψηφιότητα για την πρώτη θέση αν καταφέρουν να διπλασιάσουν τις εκτός έδρας νίκες τους και παράλληλα υπερασπιστούν την έδρα τους και στους τρεις αγώνες στο ΣΕΦ.
Η ψυχολογία των παικτών του Πίνι Γκέρσον βρίσκεται στο ζενίθ μετά το θετικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ το Σάββατο επί του «αιωνίου» Παναθηναϊκού.
Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Εuroleague έχει ως εξής:
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.
Για πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου, θα υπάρχουν court seats για 12 φιλάθλους, οι οποίοι αναμένεται να πληρώσουν αδρά για να παρακολουθήσουν αγώνες του Μουντιάλ από την… γραμμή του πλαγίου